Plafonarea prețurilor pentru asigurările auto ar putea fi prelungită până la sfârșitul anului

Plafonarea prețurilor pentru asigurările auto ar putea fi prelungită până la sfârșitul anului
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Guvernul ia în calcul prelungirea plafonării prețurilor pentru polițela RCA până la finele acestui an.

Guvernul României ar putea prelungi plafonarea poliţelor RCA până la finalul acestui an, afirmă Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului, potrivit Mediafax.

Răspunzând unei întrebări, Mihai Constantin a confirmat că a existat pe ordinea şedinţei de guvern, în prima lectură, un proiect pentru prelungirea până la finalul acestui an a poliţelor RCA.

Măsura este menită, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, să evite creşterea preţurilor acestor poliţe pe final de an, când e cererea foarte mare.

„Se caută şi o soluţie pe termen lung care se ducă la reglementarea atât de necesară a acestei pieţe de asigurări”, a adăugat sursa citată.

În aprilie, Guvernul a adoptat plafonarea preţului la poliţele RCA pentru şase luni. Premierul de atunci, Nicolae Ciucă, spunea că va condiţiona plafonarea de elaborarea, în 6 luni, a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor derapaje pe piaţa asigurărilor.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza