Ploaie de amenzi pentru RCS

Ploaie de amenzi pentru RCS
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a amendat cu 300.000 de lei furnizorul de programe de televiziune RCS-RDS pentru că nu a notificat consumatorii în privinţa introducerii unei taxe de mentenanţă de 5 lei pentru serviciul de telefonie fixă şi nu a modificat contractul-cadru.
"Compania a recurs doar la o informare în masă pe site-ul propriu şi prin alte asemenea mijloace, însă nu a făcut-o individual", a declarat azi la Cluj preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu. Conducerea instituţiei a informat că a notificat RCS & RDS în 28 iunie şi i-a acordat 45 de zile pentru conformare, însă furnizorul nu a făcut acest lucru.


„Dacă până la 29 octombrie RCS & RDS nu va notifica clienţii cu privire la introducerea acestei taxe, cu menţiunea expresă că utilizatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul în 30 de zile de la primirea notificării, fără plata niciunei despăgubiri, şi nu-şi va modifica acest contract-cadru până la 19 septembrie, va plăti amendă pentru fiecare zi de întârziere.

RCS & RDS va fi amendată cu câte 5.000 de lei pe zi pentru că nu a modificat contractul-cadru, respectiv cu câte 10.000 de lei pe zi pentru că nu a notificat individual fiecare client. Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice trebuie să înţeleagă că au anumite obligaţii în relaţia cu utilizatorii şi să îşi asume responsabilităţile ce le revin”, a precizat preşedintele ANCOM.

„Momentan nu avem de făcut vreo declaraţie, dar vă vom contacta ulterior în cazul unor eventuale reacţii sau informări ale RCS & RDS pe această temă”, a menţionat Cristina Nicoară, specialist PR al companiei.

În 2010 instituţia a efectuat 7.600 de controale la nivel naţional, dintre care 1.800 în Transilvania. Acţiunile de verificare ale ANCOM în zona Ardealului s-au soldat cu amenzi în valoare de 25.000 de lei.

La reuniunea regională organizată de ANCOM la Cluj-Napoca au participat 150 de furnizori de servicii şi reţele de comunicaţii electronice şi servicii poştale din Cluj, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş, Satu-Mare şi Sălaj.

Comenteaza