Premieră la compania mamă a Google. Va acorda dividende pentru prima oară în istorie. Cât au crescut acțiunile

Premieră la compania mamă a Google. Va acorda dividende pentru prima oară în istorie. Cât au crescut acțiunile
| Foto: getty images

Alphabet (compania mamă a Google) va oferi dividende pentru prima oara în istorie.

Veniturile Alphabet (compania mamă a Google) au crescut cu 15% în primul trimestru şi a anunţat primul dividend din istorie, de 20 de cenţi pe acţiune, alături de o răscumpărare de acţiuni în valoare de 70 de miliarde de dolari, susţinută de o creştere a veniturilor în principalele sale linii de afaceri, potrivit Mediafax.

Venituri de peste 80 mld. dolari pentru compania mamă a Google

Veniturile companiei-mamă a Google au crescut la 80,5 miliarde de dolari, de la 69,8 miliarde de dolari în urmă cu un an, depăşind aşteptările analiştilor, care se aşteptau la 79 miliarde de dolari, potrivit unui document depus joi. Profitul pe acţiune a ajuns la 1,89 dolari, în creştere de la 1,17 dolari anul trecut şi depăşind estimarea medie de 1,53 dolari.

Acţiunile au urcat cu până la 13% în tranzacţiile de după închiderea pieţei, poziţionând Alphabet pentru a depăşi 2 trilioane de dolari. De asemenea, Microsoft a raportat joi venituri mai bune decât se aştepta piaţa.

Directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, a declarat că trimestrul a reprezentat o „performanţă puternică din partea Search, YouTube şi Cloud" şi că Google a fost „bine pusă la punct cu era noastră Gemini", referindu-se la modelul său de inteligenţă artificială generativă.

„Poziţia noastră de lider în cercetarea şi infrastructura de inteligenţă artificială şi amprenta noastră globală de produse ne poziţionează bine pentru următorul val de inovaţie în domeniul inteligenţei artificiale", a adăugat el.

Dividendele din primul trimestru sunt în valoare de aproape 2,5 miliarde de dolari, iar consiliul de administraţie a declarat că „intenţionează să plătească dividende trimestriale în numerar în viitor", o schimbare simbolică de politică pentru gigantul tehnologic, care până acum a folosit doar răscumpărări de acţiuni pentru a returna bani investitorilor.

Comenteaza