Primarul din Floreşti: tot ce se construieşte se vinde

Primarul din Floreşti: tot ce se construieşte se vinde
Administrator al celei mai mari comune din ţară, Floreşti, primarul Horea Şulea spune că tot ce se construieşte acum în comună se şi vinde.

"În Floreşti se construieşte în continuare", asigură Şulea în emisiunea "Realitatea Imobiliară" de la Realitatea TV Cluj, "într-un ritm mai scăzut dar la un alt nivel de calitate".

"Azi în Floreşti se vând apartamente şi case, duplexuri, cu alte cuvinte tot ce se construieşte se vinde", spune Şulea, adăugând însă că există "un număr mare de apartamente construite în perioada boom-ului imobiliar" care nu-şi găsesc cumpărători nici azi.

Intravilanul comunei va creşte cu 30% dacă noul Plan Urbanistic General va fi adoptat, iar pe noile parcele primarul vede case cu curte. "Din nefericire floreştenii nu se mai pot gândit la agricultură pentru că soarta Floreştiului e cu totul alta", spune el. "Floreştiul va trebui să devină acea zonă unde locuitorii viitoarei metropole să găsească un loc liniştit, curat şi primitor. În partea de nord, pe Dealul Floreştiului unde e o zonă agricolă, ar putea fi construite locuinţe unifamiliale, cu curte".

Comuna Floreşti e cea mai mare din ţară, cu peste 30.000 de locuitori la cel mai nou recensământ.  "Ca număr de locuitori am depăşi multe oraşe din ţară, suntem peste Câmpia Turzii, Gherla şi Huedin", spune Şulea, "şi cred că suntem la concurenţă la ora asta cu Dejul". Aici haosul imobiliar e la el acasă. Recent un proprietar a câştigat în instanţă demolarea unui bloc întreg, construit fără respectarea autorizaţiei. Vezi aici detalii

În alt caz, abia mutaţi în apartamente, proprietarii s-au trezit că blocul le e scos la licitaţie

Etichete
Comenteaza