Video Primarul salută investiția BMW la Cluj-Napoca. Emil Boc: Este o reconfirmare a calității de aici, o reușită a orașului

Primarul salută investiția BMW la Cluj-Napoca. Emil Boc: Este o reconfirmare a calității de aici, o reușită a orașului

Primarul Emil Boc a vorbit despre deciza BMW de a deschide la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare IT, unde compania germană anunță că va angaja mii de oameni.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, în direct la ZIUA LIVE, despre venirea BMW la Cluj cu un centru de dezvoltare IT (joint venture) în parteneriat cu NTT Data

Boc după ce BMW a anunțat că vine la Cluj: Este o reconfirmare a calității

„Este o reconfirmare a calității Clujului de a fi, practic un centru de inovare și IT de referință în Europa și în lume. Când am gândit de la 0 strategia acetui oraș bazată pe economia cunoașterii, de a pune educația, cercetarea, inovarea, universitățile clujene în mijlocul strategiei noastre și nu am greșit. După care politicile de susținere a clădirilor verzi pentru a putea crea spațiu astfel încât IT-ul să se dezvolte.” a spus Emil Boc în direct la ZIUA LIVE.

Primarul municipiului Cluj-Napoca afirmă că la un moment dat a fost criticat pentru aceste facilități pe care le-a oferit și pentru că susținea clădiri verzi, și oferea scutiri la impozitul pe proprietate.

„Nu am greșit cu această viziune în care ecosistemul bazat în jurul educație. Știam că va fi viitorul. Am văzut, din nefericire că după comunism, industria grea nu mai poate reprezenta principalul motor al orașului, și atunci ne-am uitat care este avantajul competitiv pe care trebuie să-l promovăm... în jurul minei de aur oferite de universități. Am reușit pentru că nu e viziunea mea, ci a orașului după consultarea specialiștilor Am ascutate facultățile, cu care am făcut strategia orașului. Această reușită este a Clujului. Felicitări NTT! E un brand care ne duce faima peste tot în lume, iar BMW-ul este excelența excelenței”, a mai spus Emil Boc la ZIUA LIVE.

BWM a peconizat că joint venture-ul de la Cluj va avea inițial 120 de angajați, iar până la finalul anului vor fi circa 250 de oameni, urmând ca numărul să ajungă la câteva mii până în 2027.

Edilul a afirmat că dacă „actorii” publici și privați trag în aceeași direcție, rezultatele sunt fabuloase. 

BMW a anunțat prima sa investiție majoră în România. Mai exact se asociază cu japonezii de la NTT Data pentru a deschide la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare IT, despre care spune că va angaja mii de oameni, în următorii trei ani. Potrivit companiei germane, investiția „are scopul de a sprijini BMW Group IT în Europa şi de a dezvolta proiecte şi inovaţii IT pentru producţie, dezvoltare, resurse umane, vânzări şi servicii financiare BMW”

Comenteaza