Primăvara a venit cu apartamente mai scumpe în Cluj-Napoca. Cât costă metrul pătrat

Primăvara a venit cu apartamente mai scumpe în Cluj-Napoca. Cât costă metrul pătrat

Apartamentele din Cluj-Napoca s-au scumpit ușor la începutul primpverii. Prețurile imobiliarelor au crescut cu 0.9%.

Preţurile apartamentelor continuă să crească uşor în marile centre regionale în opoziţie cu evoluţia din oraşele mici şi medii.

În luna martie, indicele Imobiliare.ro a înregistrat o creştere în opt din cele zece oraşe monitorizate. Doar în Ploieşti şi Sibiu aşteptările proprietarilor au fost sub nivelul înregistrat în februarie.

 În acelaşi timp, la nivel naţional, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi şi vechi) din România a stagnat, arătând o evoluţie neunitară între oraşele din ţară. Astfel, în oraşele mici şi medii am asistat mai degrabă la scăderi de preţ, în opoziţie cu evoluţia din marile oraşe. Valoarea Indicelui Imobiliare.ro la nivel naţional a fost de 1.433 euro/mp util - Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Apartamentele din Cluj s-au scumpit ușor la început de primăvară

Cluj-Napoca a fost caracterizat în luna martie, de o evoluţie ascendentă a preţurilor apartamentelor: pretenţiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,9%, ajungând la o medie de 2.396 de euro pe metru pătrat util (faţă de 2.375 euro pe metru pătrat la finele lui februarie). Valoarea medie a locuinţelor din blocurile vechi a ajuns la 2.370 de euro pe metru pătrat (de la 2.347 de euro pe metru pătrat, reprezentând un plus de 1%), în vreme ce pe piaţa rezidenţială nouă a avut loc un avans de 1,3% (de la 2.507 la 2.540 de euro pe metru pătrat).

S-au scumpit ușor apartamentele și în București, principala piața concurentă în domeniul imobiliarelor.

Pe tot parcursul lunii martie, apartamentele disponibile spre vânzare în cel mai mare oraş al ţării au cunoscut o uşoară creştere de 0,5%, de la o medie de 1.500 de euro pe metru pătrat util, până la 1.507 de euro pe metru pătrat. Locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,3%, de la 1.516 de euro pe metru pătrat la 1.521 de euro pe metru pătrat, în vreme ce media de preţ a unităţilor locative nou-construite a stagnat la 1.452 de euro pe metru pătrat.

Comenteaza