Principalii angajatori de pe piaţă. Topul companiilor clujene cu cei mai mulţi salariaţi

Principalii angajatori de pe piaţă. Topul companiilor clujene cu cei mai mulţi salariaţi
O publicaţie economică a întocmit lista primelor cinci companii cu cei mai mulţi salariaţi din cele mai mari zece oraşe ale ţării, printre ele regăsindu-se şi municipiul Cluj-Napoca.

Realizat de economica.net, topul arată principalii angajatori din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti şi Oradea. 

În ceea ce priveşte reşedinţa judeţului Cluj, cea mai mare companie din punct de vedere al numărului de angajaţi pe care îl are este Banca Transilvania, unde în 2014 lucrau 6.161 de persoane, în creştere cu 54 faţă de 2013.

Pe locul al doilea în topul angajatorilor se află grupul american Emerson, care avea anul trecut 2.160 de salariaţi, aceasta fiind compania care a făcut cele mai multe angajări faţă de 2013: 451.

La mijlocul clasamentului se găseşte Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Transilvania Nord, cu 2.011 de salariaţi, în scădere cu doi faţă de anul precedent.

În topul principalilor angajatori este inclusă şi Compania de Apă Someş SA, unde în 2014 lucrau 1.900 de persoane, cu 43 mai multe ca în 2013. 

Pe ultimul loc se află Compania de Transport Public Cluj-Napoca, cu 1.452 de salariaţi, numărul persoanelor angajate aici în 2014 fiind cu 17 mai mic ca în anul precedent. 

Din cele zece oraşe analizate, doar două, Timişoara şi Oradea, au numai angajatori privaţi în top cinci companii cu cei mai mulţi salariaţi în 2014.

Comenteaza