Probleme pentru un gigant european! Va concedia până la 14.000 de angajaţi

Probleme pentru un gigant european! Va concedia până la 14.000 de angajaţi
| Foto: nokia.com

Nokia a anunţat că va concedia până la 14.000 de angajaţi în cadrul unui program de reducere a costurilor, în condiţiile în care clienţii producătorului finlandez de echipamente de telecomunicaţii îşi reduc cheltuielile.

Grupul a declarat joi că vizează reduceri de costuri de până la 1,2 miliarde de euro până în 2026, în timp ce şi-a prezentat planurile de reducere a forţei de muncă la 72.000 - 76.000 de angajaţi, faţă de 86.000 în prezent.

O combinaţie între ratele mai mari ale dobânzilor şi o creştere globală mai lentă i-a determinat pe clienţi să facă reduceri de personal, a precizat Nokia. Vânzările grupului în al treilea trimestru au scăzut cu o cincime, notează Financial Times.

Măsura de reducere a costurilor urmează unui avertisment lansat luna aceasta de rivalul suedez Ericsson, care a anunţat că îşi va aprofunda propriile planuri de restructurare. Ambele companii au sperat că recenta introducere a reţelelor 5G va impulsiona vânzările şi profiturile, dar, tehnologia nu s-a dovedit a fi catalizatorul de care au nevoie operatorii scandinavi.

"Cele mai dificile decizii de afaceri de luat sunt cele care au impact asupra oamenilor noştri. Avem angajaţi extrem de talentaţi la Nokia şi îi vom sprijini pe toţi cei care sunt afectaţi de acest proces", a declarat Pekka Lundmark, directorul general al Nokia.

"Resetarea bazei de costuri este un pas necesar pentru a ne adapta la incertitudinea pieţei şi pentru a ne asigura profitabilitatea şi competitivitatea pe termen lung", a adăugat el.

loading...
Comenteaza