Proiect ambiţios: Oradea vrea să îşi producă singură energia

Proiect ambiţios: Oradea vrea să îşi producă singură energia

Termoficare Oradea SA, operatorul sistemului centralizat de încălzire din Oradea, ar putea să devină independentă energetic. Oradea vrea să producă energie verde pentru autoconsum.

Consilierii locali orădeni au aprobat marţi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Instalaţie de producere şi stocare hidrogen pentru producerea energiei electrice şi termice la CET Oradea”.

SC Termoficare Oradea SA intenţionează să depună o cerere de finanţare nerambursabilă pentru proiect, întrucât societatea tinde către independenţă energetică şi îşi propune să contribuie la scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul general al proiectului este valorificarea resurselor energetice regenerabile (solară) pentru producerea energiei verzi pentru autoconsum şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul oraşului Oradea.

Investiţia constă în realizarea unei instalaţii de producere şi stocare hidrogen pentru producerea energiei electrice şi termice la CET Oradea. Valoarea investiţiei se ridică la 127.907.000,00 lei (fără TVA), durata de realizare fiind de 36 de luni. MAI MULTE AICI!

 

Comenteaza