Propuneri de la Cluj pentru dezvoltarea României
- Scris de Ziua de Cluj
- 01 Oct 2018, 11:24
- Economie
- Ascultă știrea
Îmbunătățirea absorbției fondurilor europene, sporirea investițiilor în infrastructură sau modernizarea instituțiilor de învățământ sunt doar câteva dintre ideile pe care primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le-a identificat pentru dezvoltarea regiunilor țării.
Utilizarea maximală a fondurilor europene
"În primul rând, trebuie eliminată birocrația suplimentară față de cerințele europene. A doua recomandare este realizarea procesului de regionalizare".
Grad mai mare de utilizare a banilor publici pentru infrastructură și locuri de muncă
"Prin investiții se asigură locuri de muncă, care reprezintă și cea mai bună formă de protecție socială. Nu există alta mai bună".
Deficit special pentru dezvoltarea economică și infrastructură
"Pentru a reduce decalajele față de restul țărilor din Uniunea Europeană avem nevoie ca de apă de infrastructură și de modernizarea țării. Altfel, aceste decalaje se vor adânci și vom avea o Europă cu mai multe viteze, lucru care va duce la autodistrugere".
Digitalizare și resursa umană
"Noi avem această resursă umană extrem de prețioasă și de bună, în materie de cercetare, de inovare, de dezvoltare, de IT. Trebuie să nu i se pună piedici și să fie încurajată pentru a-și putea urmări valorile de dezvoltare".
Menținerea forței de muncă în România
"Cât timp nu vom reuși să ținem tinerii în țară și să îi aducem înapoi pe cei care au plecat, ne vom opri o șansă mare de dezvoltare".
Educația
"Educația trebuie să fie conectată la timpul viitor, nici măcar la timpul prezent".
Citeşte interviul integral oferit de primarul Clujului, Emil Boc, revistei NewMoney AICI!
Interviul cu primarul Clujului, Emil Boc, a avut loc în cadrul caravanei „Centenar 2018: 100 de idei pentru România“, suită de evenimente ce va strânge de la oamenii de afaceri din întreaga țară posibile soluții pentru eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiuni, dar și dintre România și Uniunea Europeană. Iniţiativa aparţine revistei NewMoney.