Protestul de la Finanțe, extins în toată țara. Un lider de sindicat atenționează: „Guvernul poate intra într-un blocaj financiar foarte puternic dacă nu ne ascultă”

Protestul de la Finanțe, extins în toată țara. Un lider de sindicat atenționează: „Guvernul poate intra într-un blocaj financiar foarte puternic dacă nu ne ascultă”
| Foto: Captură video - b1tv.ro

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune că protestul spontan de joi al angajaţilor Ministerului de Finanţe s-a extins în toată ţara. El afirmă că este posibil ca guvernul să intre într-un „blocaj financiar foarte puternic”.
 

„Sunt mari şanse să apară proteste spontane necontrolabile, deoarece s-au acumulat frustrări foarte mari în cadrul Ministerului Finanţelor, nu neapărat legat de voucherele de vacanţă sau de bani, ci e legat de sistem, de modul în care sunt trataţi oamenii. A venit acum bomboana de pe colivă cu această ordonanţă. În momentul în care noi încercam să le spunem că trebuie o grilă de salarizare separată, ne trebuie egalizarea salariilor în sistem, că avem oameni în acelaşi birou cu salarii diferite... Acum e un protest spontan care nu e organizat de sindicate. Colegii noştri nici nu vor neapărat să fim pe aici. În ţară la ora actuală au început protestele”, spune Vasile Marica, potrivit Mediafax, care citează B1TV.

Lider sindicat: „Guvernul poate intra într-un blocaj financiar foarte puternic dacă nu ne ascultă”

Liderul Sed Lex afirmă că este posibil ca guvernul să intre într-un „blocaj financiar foarte puternic”.

„(...) atenționăm Guvernul că este posibil să intre într-un blocaj financiar foarte puternic dacă nu ne ascultă”

„Eu nu cred că mâine (vineri - n.r.) va lucra cineva. La ora actuală, la nivel naţional, din informaţiile pe care le am la prima mână, sunt vreo 15.000 de persoane (care protestează - n.r.)”, adaugă Marica.

Sindicatele din finanţe declanşează proteste naţionale. Sunt nemulţumiţi de proiectul Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă. Angajaţii Ministerului de Finanţe au pornit deja un protest spontan pe holuri.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza