RADP ajunge în instanţă cu Ministerul Finanţelor pentru banii din conturi

RADP ajunge în instanţă cu Ministerul Finanţelor pentru banii din conturi
Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) va ataca mâine dimineaţă, în instanţă, decizia executorului judecătoresc Marius Stolnean de a trimite regia să se judece pentru plata datoriilor cu cel mai recent creditor apărut la masă, Ministerul Finanţelor Publice. Salariile angajaţilor rămân blocate până la soluţionarea în instanţă a situaţiei.

Ajung tot în instanţă: executorul judecătoresc trimite RADP să se judece cu Ministerul Finanţelor pentru banii din conturi, iar RADP atacă această decizie tot la Judecătorie. Cei care au de pierdut din această situaţie sunt cei 240 de angajaţi ai regiei, care rămân cu salariile blocate cel puţin până când instanţa decide destinaţia banilor din conturile RADP şi prioritatea la achitarea datoriilor. "Mâine depunem cererea la registratură. Astăzi nu putem, pentru că am înţeles că registratura e închisă", spune directorul RADP Ioan Morocăzan. Ce se întâmplă cu salariille angajaţilor dacă primul termen este fixat peste o lună? "Vom face cerere pentru preschimbarea termenului. Oamenii nu şi-au mai primit salariile de o lună, nu putem s-o lungim", spune Morocăzan.

Conturile RADP au fost blocate în urma unui litigiu pierdut cu o firmă din Zalău care a concesionat patinoarul din Gheorgheni şi al cărei contract a fost reziliat unilateral de către regie. Situaţia celor 240 de angajaţi ai RADP a fost discutată ieri în Comisia de Dialog Social, fără să se ajungă însă la o concluzie.

Comenteaza