România a avut cea mai mare creștere pe piața auto din Europa luna trecută

România a avut cea mai mare creștere pe piața auto din Europa luna trecută
| Foto: mproduction - Depositphotos.com

Vânzările de autoturisme în Europa au crescut şi în luna februarie, pentru a şaptea lună la rând, iar piaţa auto din România a avut cel mai mare ritm de creştere procentuală din Europa, arată datele publicate marţi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Această asociaţie, care îi reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 802.763 autoturisme au fost înmatriculate în luna februarie 2023 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în creştere cu 11,5% comparativ cu luna februarie 2022. Piaţa auto din Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 12,2% în ritm anual până la 902.775 de autoturisme.

În România, înmatriculările de autoturisme au crescut cu 44,5% în ritm anual în luna februarie, până la 12.449 de unităţi.

În rândul principalilor constructori auto generalişti, o creştere semnificativă de 28,8% a înmatriculărilor fost înregistrată de grupul Renault, care a înmatriculat 91.352 de autoturisme. Performanţele grupului Renault se datorează în special mărcii Dacia, în cazul căreia înmatriculările au crescut cu 53,6% în ritm anual până la 44.760 unităţi. Marca Dacia a ajuns la o cotă de 5% pe piaţa din Europa, faţă de 3,6% în luna februarie a anului trecut.

Comenteaza