România participă la cel mai mare târg de turism din lume

România participă la cel mai mare târg de turism din lume
Autoritatea Naţională pentru Turism va participa, în perioada 16-24 ianuarie, la târgul de turism Caravan, Motor, Tourismus (CMT) Stuttgart.

CMT este considerat cea mai mare manifestare pentru public din lume în combinaţia turism şi turism cu caravană, numărul vizitatorilor ridicându-se la 240.000. Târgul se adresează următoarelor segmente: turismul cu caravane, turismul motorizat, cicloturism, turism de aventură, drumeţii, golf, cură, tratament, welness, turism cultural. În cadrul târgului expun 2.012 expozanţi din 98 de ţări. 

România a participat de două ori în calitate de ţară parteneră la acest eveniment, în 2009 şi în 2015. Standul României va avea o suprafaţă de 100 mp, în cadrul căreia vor expune agenţii de turism, consilii judeţene, asociaţii de turism din ţară. În cadrul standului vor fi oferite, pe lângă informaţii turistice, obiecte promoţionale tradiţionale româneşti.

Zilnic vor avea loc degustări de vinuri şi dulciuri româneşti. Tradiţiile populare româneşti vor fi de asemenea promovate la CMT. Vizitatorii vor putea să ia parte la demonstraţii privind artă încondeierii ouălor. Ceramică de Cucuteni va fi şi ea în atenţia vizitatorilor, prin demonstraţii de olărit la stand.

Zilnic vor avea loc concerte de muzică tradiţională românească, interpretată în stil de rock şi blues cu instrumente neobişnuite atât pe scenă târgului, cât şi în stand. România îşi va prezenta potenţialul turistic în cadrul evenimentului Travel Market, eveniment la care participa agenţii de turism din regiunea Baden Württemberg. România va organiza mai multe prezentări la stand pentru formatori de opinie, precum şi pentru personalităţi din regiune.

În cadrul târgului vor fi organizate două evenimente pentru presă, un speed dating pentru bloggeri din turism şi un eveniment dedicat presei prezente, duminică, 24 ianuarie, sub formă unui dejun, în cadrul căruia va fi susţinută o prezentare a României. Tot în cadrul acestei manifestări expoziţionale va avea loc şi o seară românească, eveniment deja tradiţional la CMT, în cadrul căreia vor fi oferite specialităţi gastronomice româneşti.

Etichete
Comenteaza