Românii își fac planuri de Revelion. Transilvania, în topul preferințelor pentru petrecerea dintre ani/ Peste jumătate consideră prețurile exagerate

Românii își fac planuri de Revelion. Transilvania, în topul preferințelor pentru petrecerea dintre ani/ Peste jumătate consideră prețurile exagerate

Românii au făcut primele rezervări pentru Revelion, iar Maramureşul, Bucovina și Transilvania se află în topul preferinţelor din acest an, potrivit unei platforme de rezervări.

"Atunci când vine vorba despre alegerea destinaţiei pentru Revelion, românii înclină spre câteva regiuni alese în mod recurent pentru vacanţa de iarnă, zone recunoscute pentru peisajele spectaculoase şi tradiţiile frumoase, care încă se păstrează de zeci de ani. În topul lor sunt Maramureşul (votat de 23,8% dintre respondenţi), urmat foarte strâns de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) şi Ţinutul Secuiesc (6%). Restul procentelor este distribuit aproape în mod egal între restul zonelor din ţară", se arată într-un comunicat Travelminit.ro, citat de Agerpres.

Platforma hotelieră online a realizat un sondaj de opinie pentru a afla intenţiile românilor pentru Revelion. 48,8% dintre respondenţi spun că îl vor petrece alături de familie, 22% dintre ei vor sta cu prietenii, 26,4% cu partenerul/a, în timp ce 2,8% spun că doresc să rămână singuri de Revelion.

În ceea ce priveşte tipul de cazare, opţiunile celor chestionaţi merg spre pensiune (42,9%), semn că acest tip de cazare continuă să fie preferat pentru vacanţa de Revelion, mai ales că oferă intimitate şi poate acomoda şi grupuri mari de turişti, hotel (28%), cabană (25,2%). În procente mai mici, voturile merg şi către apartamente şi alte tipuri de unităţi.

La capitolul planuri pentru Revelion, se pare că cei mai mulţi români vor să iasă din casă şi să se bucure de o ultimă vacanţă pe 2023: 35,4% spun că vor petrece acasă la ei sau la un prieten drag, 20,8% doresc o petrecere la cabană, 14,4% caută o vacanţă all-inclusive la o unitate de cazare din ţară, 12,4% preferă o cină festivă la un restaurant, iar 9% dintre respondenţi vor relaxare la băi. În procente mai mici, aceştia vor pleca într-un city break în străinătate.

Pentru o bună parte dintre respondenţi, Revelionul rămâne o petrecere de o noapte (34,7%), dar sunt şi români care sărbătoresc revelionul timp de două nopţi (26,1%). Există, însă, şi un procent mare de români (39,2%) pentru care petrecerea de revelion ţine trei zile şi trei nopţi sau poate chiar mai mult de trei nopţi.

Când vine vorba de bani,românii de părere că preţurile de Revelion din acest an sunt exagerate de mari (56,3%), conform pieţei (30,6%) sau la fel ca şi anul trecut (13,1%).

loading...
Comenteaza