Rondocarton s-a automatizat în pandemie cu 12 milioane de euro. "Am avut vânzări record"

Rondocarton s-a automatizat în pandemie cu 12 milioane de euro. "Am avut vânzări record"

Producătorul de carton ondulat Rondocarton a investit anul trecut 12,5 milioane de  euro în automatizarea fabricilor sale din județele Cluj și Dâmbovița. 

„În 2020 piaţă a fost volatilă, au fost luni foarte slabe, urmate de luni cu vânzări record“, spun reprezentanții companiei. Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, cel mai mare producător de carton ondulat din România, s-a axat pe modernizarea şi automatizarea fabricilor din județele Apahida și Târgoviște, conform ZF.

Cele două unități de producție au o capacitate de producţie de 120.000 mp de ambalaje de carton ondulat pe an. Compania vinde cea mai mare parte a producţiei (90%), pe piaţa locală, potrivit oficialilor Rondocarton. Aceasta a anunțat că face angajări la fabricile sale de ambalaje din județele Cluj și Sibiu, în special mecanici de întreținere.

Anul trecut,  Rondocarton a realizat angajări la ambele sale fabrici din Ardeal. Pentru Transilvania Pack and Print (TPP) Șura Mică, posturile puse la bătaie au fost ștanțator, stivuitorist, controlor de calitate, gestionar de depozite, iar pentru Rondocarton, operator calitate flux și lăcătuș mecanic de întreținere.

TPP este furnizor principal de ambalaje tipărite offset, de carton (duplex) și carton ondulat pe piața din România. Compania a fost achiziționată în 2019 de Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat, prin subsidiara sa locală Rondocarton. Societatea din Cluj a achiziționat cota majoritară a TPP și a preluat conducerea executivă.

Comenteaza