Foto Roșii oltenești, precum gogoșile găurite pe dinăuntru, la vânzare în Cluj-Napoca

Roșii oltenești, precum gogoșile găurite pe dinăuntru, la vânzare în Cluj-Napoca
ZIUA de CLUJ
Roșii oltenești, precum gogoșile găurite pe dinăuntru la vânzare în Cluj-Napoca
Roșii oltenești, precum gogoșile găurite pe dinăuntru la vânzare în Cluj-Napoca
Roșii oltenești, precum gogoșile găurite pe dinăuntru la vânzare în Cluj-Napoca

Prețurile la fructe și legume au explodat în piețe, dar calitatea produselor lasă foarte mult de dorit. Dacă te-ai fript o dată, a doua oară îți pui pofta în cui. 

Au apărut deja în piețe etichete pe care scrie Roșii Oltenești - România. Și te bate gandul să scoți aproape 14 lei pe un kilogram pentru că duci dorul gustului de roșii românești.

Cu cele din Turcia, care erau mai lesne la preț te-ai lămurit. Frumoase, lemnoase de nu fierb nici în ciorbă, fără gust, iar după 3 zile petrecute în frigider mucegăiesc. Și dai cât cere aprozarul pe roșiile oltenești, dar acasă surprize-surprize! Când tai prima roșie e goală pe dinăuntru precum o gogoașă.

Te gândești că nu ai ales bine și poate aceea nu e destul de coaptă. Și le tai pe următoarele, dar patentul e identic. Goale pe dinăuntru una câte una, de parcă seamănă cu ardeii când le tai atât de mare e perna de aer până la miez, care nici nu seamănă cu miezul de roșii.

Când te-ai lămurit că ai luat plasă la kilul de roșii-oltenești-românești nu mai știi pe cine să te superi. Pe olteni care au uitat "rețeta" cea bună de roșii în alt film, pe comerciantul din cartierul Mănăștur care vinde marfă jalnică la preț de lux, pe tine că nu ai ales taraba câștigătoare sau pe cei de la Protecția Consumatorilor care ne dau sfaturi să fim atenți atunci când facem aprovizionarea.  

Ai vrea să îi întrebi pe cei de la ANPC dacă pe noi ne lasă vânzătorii la probe, cu cuțitul, ca să vedem și pe dinăuntru ce cumpărăm, ca la pepeni... Probabil că lor le este permisă testarea cu brișca, pe loc, dar asta e. Te-ai lămurit! Acum oltenii ne vând... gogoși pe post de roșii. 

Dacă întrebi în stânga și în dreapta afli că e o loterie faptul de a cumpăra roșii bune la gust. ”Acelea sunt crescute forțat. Se vede pe ele, nu au gust de roșii. Eu le prefer pe cele cherry pentru că acelea măcar au gust. E o păcăleală”, spune o clujeancă pentru ZIUA de CLUJ. ”Parcă sunt ardei”, spune râzând un alt domn din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Cartofii, mâncarea săracului, produs de lux în aprozarele Clujului
CITEȘTE ȘI: Fructe şi legume stricate pe tarabe / Protecţia consumatorului, cel puţin 12 sfaturi pentru a nu cădea în plasa comercianţilor lacomi

Comenteaza