Sabotaj confirmat! Au fost descoperite urme de explozibil la gazoductele Nord Stream

Sabotaj confirmat! Au fost descoperite urme de explozibil la gazoductele Nord Stream

Anchetatorii au descoperit urme de explozibili în locul unde au fost avariate gazoductele Nord Stream, confirmând că a avut loc un sabotaj.

Autorităţile suedeze şi daneze investighează după descoperirea a patru găuri în conductele Nord Stream 1 şi 2 care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică şi au devenit un punct de tensiuni extreme în criza din Ucraina.

Danemarca a declarat luna trecută că o anchetă preliminară a arătat că scurgerile de gaz au fost cauzate de explozii puternice.

"Analiza care a fost efectuată acum arată urme de explozibili pe mai multe dintre obiectele care au fost recuperate", a declarat Autoritatea de urmărire penală suedeză într-un comunicat, conform Reuters, citat de Agerpres.

"Ancheta este extrem de complexă şi cuprinzătoare. Ancheta în curs va stabili dacă vreun suspect poate fi identificat", a adăugat aceasta.

Procuratura a refuzat să ofere comentarii suplimentare.

Separat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va aştepta până ce va fi făcută o evaluare completă a pagubelor la gazoducte înainte de a lua o decizie cu privire la eventuale reparaţii, potrivit Reuters.

Comenteaza