Sandu Băbășan: La Cluj am găsit o resursă umană de înaltă calitate / Nu mă vad plecând cu Robin Good din Cluj

Sandu Băbășan: La Cluj am găsit o resursă umană de înaltă calitate / Nu mă vad plecând cu Robin Good din Cluj

Antreprenor și angel investor, cu acțiuni în opt business-uri românești, Sandu Băbășan a vorbit la ZIUA LIVE despre cât de important este orașul în care te afli atunci când pornești o afacere și de cât prietenos este Clujul cu start-up-urile.

Sandu Băbășan a vorbit la emisiunea ZIUA LIVE despre importanța unui oraș, atunci când cineva ia în calcul pornirea unui business. Despre clujeni, antreprenorul spune că sunt foarte bine pregătiți datorită faptului că municipiul Cluj-Napoca este un centru universitar important. 

Sandu Băbășan a intrat în domeniul antreprenoriatului încă din 2005-2006, la Cluj-Napoca. 

„Cred că orașul în care te afli contează. Clujul, ca și alte orașe mari din România, este un centru universitar important. Atunci când ai o idee, orice ajungi să faci, este nevoie de resurse umane și când trebuie să faci angajări este bine să găsești oameni bine pregătiți. Iar oamenii sunt bine pregătiți de business-urile în care au lucrat sau, dacă nu au avut încă oportunitatea, atunci de către școlile pe care le-au terminat. Cu cât o școală este mai puternică, cu atât este mai propice pentru dezvoltarea afacerii tale”, a spus Sandu Băbășan.

Antreprenorul implicat în opt start-up-uri afirmă că în Cluj-Napoca a găsit oameni de calitate și un mediu foarte bun de business.

„Eu, spre exemplu, la Cluj am găsit o resursă umană de înaltă calitate, care vine atât de pe plan local, cât și din regiunile apropiate. Dacă ne uităm în jur vedem Bistrița, Zalău, poate vedem Satu Mare, vedem Oradea, care își trimit oamenii în Cluj la studiu și foarte mulți dintre ei rămân aici. Asta este o oportunitate extraordinar de mare pe care noi o avem. Mi-am construit conceptul de a face investiții în jurul oamenilor de înaltă calitate cu care am lucrat. Vorbesc aici de Alin Laurențiu de la Casa de Avocatură LLA și de Florin Pop, care este un super mentor pe zona de start-up, alături de care am fondat Robin Good. Nu mă vad plecând cu Robin Good din Cluj, pentru că felul în care s-a dezvoltat și crește este specific unei atmosfere din Cluj, iar atunci, chiar dacă vom avea capacitatea de a crește mult acest proiect, cred că vom rămâne mereu cu un picior și în Cluj”, mărturisește antreprenorul.

Robin Good este vehiculul prin care Sandu Băbăsan investește în proiecte, la fel cum personajului „Robin Hood" din folclorul englezesc îi ajută pe cei care au nevoie.

„Robin Hood este o platformă din Cluj unde sunt cel puțin trei seniori, dar deja sunt mai mulți parteneri, care se află la dispoziția start-up-urilor pentru a le accelera (creșterea - n. red). Această accelerare depinde de capacitatea acestor seniori de a face transferul de know-how. M-am uitat în jurul meu și în ecosistemul meu de business și am identificat câteva resurse foarte valoroase, care sunt motivate de a contribui în segment”, mai spune Băbășan.

Florin Pop este un om cu multă experiență și foarte apreciat de către cei din zona din start-up, iar Alin Laurențiu este unul dintre cei mai buni specialiști pe zona juridică când este vorba de investiții și că este partenerul lor pe invesiții, a explicat Sandu Băbășan.

„Robin Good își propune să dezvolte business-urile, să investească în ele. Ne dorim să alegem noi start-up-urile / oamenii care să investească în noi și nu invers, să migrăm către o mentalitate în care ai o idee bună, ai o echipă bună și poți să o validezi în piață și să ai capacitatea de a fi atât de restrictiv încât tu, ca și echipă, să spui cu cine vrei să lucrezi”, a mai spus Sergiu Băbășan în emsiunea ZIUA LIVE.

Comenteaza