Se ieftinesc apartamentele noi, se scumpesc cele vechi

Se ieftinesc apartamentele noi, se scumpesc cele vechi
Preţul apartamentelor noi scoase la vânzare în Cluj scade din nou, uşor, cu o jumătate de procent într-o lună, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro. În schimb, se scumpesc apartamentele vechi.

Este vorba de o scădere de 0,6% într-o lună şi 7% într-un an, cu un preţ mediu de 982 euro/mp util în Cluj-Napoca, . Scăderea de preţ a fost resimţită pe segmentul apartamentelor noi, influenţând evoluţia generală de preţ, se arată în analiza citată. În ce priveşte preţul apartamentelor noi, acesta a înregistrat o scădere de 3,7% în ultimele treizeci de zile, până la 933 euro/mp, valoare mai mică cu 9% decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni.

Totodată în ce priveşte apartamentele vechi scoase la vânzare, preţul mediu cerut pentru acestea a ajuns la valoarea medie de 1.005 euro/mp util, în creştere cu 0,7% faţă de luna martie. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul garsonierelor vechi, unde a fost constatată o creştere importantă de 2,8%. Apartamentele cu trei camere s-au scumpit cu 0,6% în ultimele treizeci de zile, aceeaşi variaţie de preţ fiind înregistrată şi de apartamentele vechi cu două camere. Preţurile solicitate pentru apartamentele vechi sunt cu până la 6,5% mai mici în comparaţie cu luna aprilie 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul apartamentelor vechi cu două camere, arată imobiliare.ro.

 

Comenteaza