Foto Se schimbă formatul pentru cartea de identitate a mașinii. Cum va arăta și care sunt modificările

Registrul Auto Român (RAR) anunță un nou format pentru Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV).

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format, adaptat prevederilor legislative actuale.

„Nu trebuie să mergeţi să scotociţi printre actele maşinii şi nici să vă întrebaţi ce aveţi de făcut în această situaţie, deoarece modificarea formei CIV nu vine cu nicio obligaţie pentru posesorii de vehicule. În noul format, documentul păstrează aceleaşi categorii de informaţii despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre proprietar şi numărul de înmatriculare”, transmite RAR într-un comunicat oficial.

Noul model de CIV a început deja să fie eliberat în reprezentanţele RAR, dar documentul în forma anterioară va rămâne în continuare perfect valabil şi va putea fi schimbat, la cerere, în cazul pierderii sau deteriorării de exemplu.

Iată cum va arătă noul format al CIV-ului

Se schimbă formatul pentru cartea de identitate a mașinii. Care sunt modificărileSursă fotografie: rarom.com (Registrul Auto Român)

O informare cu privire la noul format al documentului a fost transmisă şi către staţiile ITP autorizate, iar schimbarea a fost necesară pentru a ne adapta cerinţelor prevăzute în OG 78/2000, precum şi ordinului comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 care stabileşte noul format al CIV.

Comenteaza