Sechestru ANAF pe aeronavele Blue Air. Un avion care a aparținut flotei Blue Air este reținut la sol de către aeroportul din Cluj-Napoca

Sechestru ANAF pe aeronavele Blue Air. Un avion care a aparținut flotei Blue Air este reținut la sol de către aeroportul din Cluj-Napoca

Cel puțin unul dintre avioanele companiei Blue Air este sub sechestrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), scrie Boardingpass.ro.

Este vorba despre un Boeing 737-500 care este reținut pe aeroportul din Bacău. Blue Air și ANAF au confirmat punerea sechestrului.

Un alt avion care a fost operat de Blue Air este reținut la sol de către Aeroportul Internțional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Reprezentanții Blue Air au confirmat că aeronava nu mai face parte din flota sa.

Reprezentantul companiei aeriene a declarat, potrivit Boardingpass.ro, că acest avion „nu mai face parte din flota Blue Air, reținerea acesteia la sol constituind un abuz ce face obiectul unor proceduri legale derulate de noul operator al aeronavei”.

O a treia aeronavă Boeing a companiei este parcată de la începutul lunii octombrie pe un aeroport din Italia, potrivit informațiilor boardingpass.ro. Este neclar până la acest moment dacă și acest avion este sub sechestru.

Două avioane din flota Blue Air mai pot fi folosite pentru zbor. Compania avea, la sfârșitul lunii septembrie, datorii de zeci de milioane de lei către stat. În plus, mai este datoare și către aeroporturi din România sau din străinătate.

Trei aeroporturi din România au dat în judecată până acum compania aeriană low-cost Blue Air pentru a recupera datoriile pe care compania aeriană le are față de acestea: aeroporturile din Cluj Napoca, Iași și Sibiu.

Comenteaza