Securitatea din Rusia a reținut un bărbat care voia să lupte pentru Ucraina

Securitatea din Rusia a reținut un bărbat care voia să lupte pentru Ucraina
| Foto: aa.com.tr/Fotografie ilustrativă

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a reţinut un cetăţean rus suspectat de trădare de stat după ce a încercat să călătorească în Ucraina pentru a se alătura forţelor armate ale acesteia, a informat marţi agenţia de presă TASS, preluată de Reuters.

Bărbatul de 35 de ani din republica Kabardino-Balkaria din Caucazul de Nord a fost reţinut în timp ce încerca să plece în Ucraina prin Belarus, potrivit agenţiei oficiale de presă ruse.

„S-a stabilit că persoana reţinută a plănuit să intre în rândurile uneia dintre formaţiunile armate care participă la acţiuni militare pe teritoriul Ucrainei împotriva forţelor armate ale Federaţiei Ruse", a declarat FSB, citat de TASS.

Această reţinere are loc într-un moment sensibil, când Ucraina organizează o contraofensivă majoră în încercarea de a scoate forţele ruse de pe teritoriul său, notează Reuters.

Ea survine de asemenea pe fondul tensiunilor sporite în interiorul Rusiei în urma unei revolte eşuate în weekend a luptătorilor mercenari ai grupului Wagner, care a condus unele dintre eforturile militare ale Rusiei în Ucraina.

Comenteaza