Service auto cu vopsitorie şi tinichigerie, ca o farmacie: Investiție de peste 40.000 de euro în Cluj-Napoca, prietenoasă cu mediul

Doi antreprenori clujeni şi-au propus la începutul anului 2022 să pornească un business împreună, iar şase luni mai târziu, în luna iulie, aveau deja primii clienţi în service-ul auro deschis în Cluj-Napoca şi care arată ca o farmacie, scrie zf.ro.

Călin Cîmpean şi Călin Oară au investit iniţial 42.000 de euro, din surse proprii şi din credit, iar cel mai scump uitlaj a fost cabina de vopsit, service-ul axându-se pe vopsitorie şi tinichigerie. Hala unde se desfăşoară activitatea service-ului are 400 mp şi şase posturi de lucru, ceea ce înseamnă că tot atâtea maşini pot fi în acelaşi timp în lucru.

Antreprenorii folosesc încă de la început vopsea pe bază de apă, ceea ce corespunde cu normele de mediu, dorindu-şi să se adapteze şi să anticipeze trendurile din piaţă. Un aspect care diferenţiază afacerea Mr. Fix Auto de restul service-urilor este nişarea pe vopsitorie – tinichigerie, astfel că se pot dezvolta chiar parteneriate între companii din aceeaşi piaţă.

„Service-ul este în Cluj-Napoca, într-o zonă industrială, există şi alte service-uri în zonă care ne pot ajuta cu alte servicii pe care noi nu le putem oferi în acest moment, dacă clientul mai are o problemă la motor, la direcţie. E mult mai uşor pentru noi să ducem maşina la un partener din apropiere şi să o predăm aşa cum trebuie, nu să îl plimbăm pe client în zece locuri în oraş„, a explicat antreprenorul pentru zf.ro.

La nivel de clienţi, există două categorii în portofoliul Mr. Fix Auto – zona de business-to-business, lucrând cu parcuri auto, companii de închiriere maşini, şi partea de clienţi individuali, care vin prin recomandare.

Comenteaza