Sever Mureșan, în stare gravă la spital. Fostul președinte al Băncii Dacia Felix este la ATI, intubat

Sever Mureșan, în stare gravă la spital. Fostul președinte al Băncii Dacia Felix este la ATI, intubat

Sever Mureșan, fost președinte al Băncii Dacia Felix, se află într-o stare critică la un spital din București.

Sever Mureșan, fost președinte al Băncii Dacia Felix, se află într-o stare critică la un spital din București, după ce a suferit un atac cerebral în iulie 2024, scrie evz.ro. Inițial internat la Spitalul Militar din capitală, starea sa s-a îmbunătățit temporar, dar ulterior s-a agravat, determinând transferul său la o unitate privată.

După ce a fost transferat de la clinică, Mureșan a ajuns într-o stare gravă de șoc septic, cu insuficiență multiplă de organe și depinde acum de ventilația mecanică și de noradrenalină.

În anii '90, Mureșan a fost un jucător cheie în sectorul bancar românesc, dar numele său a fost legat de scandaluri majore de corupție și fraudă, inclusiv devalizarea Băncii Dacia Felix. Deși a fost achitat de justiția română, a fost condamnat în Elveția pentru prejudicii considerabile aduse băncii. 

Fostul bancher are și probleme financiare

Sever Mureșan a fost internat anterior, timp de 22 de zile, la o clinică privată care a emis recent o factură considerabilă, echivalentă cu valoarea unui apartament, pentru serviciile medicale acordate. Familia fostului proprietar al Băncii Dacia Felix ia în considerare inițierea unor acțiuni legale împotriva unității medicale, având în vedere suma semnificativă cerută pentru tratament specializat după AVC-ul suferit în vară. 

În negocierea cu clinica, fiul și fiica fostului proprietar al Băncii Dacia Felix au fost informați că tariful pentru o zi de recuperare era de aproximativ 300 de euro. Aceștia au acceptat condițiile financiare propuse, însă, în urma internării, au fost confruntați cu o factură semnificativă, iar, la final, starea lui Sever Mureșan s-a agravat în ciuda tratamentului costisitor. 

Comenteaza