Sindicaliştii din Cluj critică privatizarea CFR Marfă. Ce au împotriva cumpărătorului VIDEO

Sindicaliştii din Cluj critică privatizarea CFR Marfă. Ce au împotriva cumpărătorului VIDEO
Liderul sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj, Grigore Mare, critică dur preluarea companiei de stat CFR Marfă de către firma Grup Feroviar Român. Sindicalistul susţine că tranzacţi creează un monopol. De asemenea, Grigore Mare îi transmite un avertisment milionarului Gruia Stoica, noul proprietat al CFR marfă, în ce priveşte condiţiile de lucru ale angajaţilor.

Preşedintele sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj spune că a fost luat prin suprindere de decizia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, de a vinde CFR marfă către Grup Feroviar Român contra sumei de 200 de milioane de euro. "Până acum totul a fost la secret", spune Grigore Mare. "Să vedem proiectele lui şi ce vrea să facă cu CFR Marfă, dacă va avea de unde să plătească 200 de milioane, dacă va avea bani de investiţii, pentru că GFR va avea monopol şi nu cred că e bun pentru ţara asta".

Grigore Mare susţine că angajaţii Grup Feroviar Român lucrează în condiţii foarte grele şi speră ca acest lucru să nu se aplice şi la CFR Marfă.

Grup Feroviar Român trebuie să achite suma de 202 milioane de euro în termen de 60 de zile şi s-a obligat să investească alte 900 milioane lei, plus 1,5 milioane de euro investiţii de mediu. Celălalt competitor, compania clujeană Transferoviar Grup, în asociere cu grupul austriac Donau Finanz, s-a retras din cursă şi a contestat procedura de privatizare.


Reporter: Alin Golban
Operator: Rareş Râşnovenu

 

Comenteaza