Soluţii inovative pentru case cu personalitate (A)

Soluţii inovative pentru case cu personalitate (A)
Idei de design interior şi pentru finisaje în construcţii dintre cele mai noi şi mai spectaculoase au fost prezentate la un eveniment rafinat, organizat la Cluj. Evenimentul a fost destinat profesioniştilor din domeniu - designeri de interior şi arhitecţi, dar şi amatorii au putut afla lucruri interesante.

Materiale pentru finisaje în construcţii şi pentru amenajări interioare de cea mai bună calitate, colorate viu sau mai sobru, dar pline de bun gust, au fost prezentate joi seara, într-unul dintre hotelurile elegante ale Clujului, la evenientul organizat de compania Piastrelle, în colaborare cu societatea Young. Au fost invitaţi designeri şi arhitecţi clujeni, adică acei oameni care ştiu să înţeleagă şi să aprecieze o ceramică de calitate. InspiraCity a fost denumirea dată acestui eveniment, iar sloganul a fost „ideas meet functionality" (ideile întâlnesc funcţionalitatea).

Gazda evenimentului a fost Ramona Stănciulescu, director general Piastrelle.

Image and video hosting by TinyPic

Piastrelle este furnizor specializat în materiale pentru finisaje în construcţii și amenajări interioare, unul dintre cei mai vechi şi mai mari din România. Pentru evenimentul de joi, reprezentanţii firmei au decis să facă o selecție a celor mai interesante și inovative produse destinate unor amenajări de excepție, iar produsele alese aparţin companiilor Young, AVA Ceramica și Keramag Design, cu care este parteneră.

Young este o companie clujeană specializată în high end digital printing cu aplicații în design și advertising, care a prezentat la InspiraCity atât tehnologiile, aplicațiile și soluțiile în printul digital, cât și ultimele tendințe în domeniu. Vorbim aici nu doar de trendurile în culoare și design, ci și de modul în care printurile sunt gândite să absoarbă sunetul, astfel încât încăperile să fie izolate fonic de mediul exterior. Participanţii la InspiraCity mai puţin familiarizaţi cu activitatea celor de la Young au descoperit cu surprindere, ascultându-l pe Paul Pitea (foto jos), production managerul societăţii, că în portofoliul Young sunt companii locale, naționale și multinaționale foarte cunoscute, dar și agenții de publicitate. 

Image and video hosting by TinyPic

De la tipărire la ceramică. Ava Ceramica, cel mai inovativ brand al producătorului italian de plăci ceramice La Fabbrica, a adus la InspiraCity, în premieră în România, seriile din gama Extraordinary Size (plăci ceramice de dimensiuni foarte mari: 320x160; 240x120 cm). Acestea au fost prezentate în premieră la Târgul Internațional de plăci Ceramice Cersaie de la Bologna, la sfârșitul lunii septembrie 2015. Plăcile reproduc cu maximă fidelitate, grație celor mai noi tehnologii, clasicele pietre precum marmura toscană, bazaltul, onyxul, dar și materialele mai moderne ca teracota, cimentul, betonul, îmbinând clasicul sofisticat cu modernul metropolitan.

Image and video hosting by TinyPic

Keramag Design, brandul de lux al grupului de producători europeni de obiecte sanitare Sanitec Kolo, a fost prezentat pentru prima oară în zona Ardealului cu ocazia InspiraCity. Brandul adună doar colecții semnate de designeri contemporani: Antonio Citerio, Bernd Brohammer, Cornelia Thies, Michael Schmidt și Robin Platt. Formele colecțiilor sunt arhitecturale, geometrice, simple și clare, dar în același tip naturale și pline de emoție.

Image and video hosting by TinyPic

Piastrelle are o echipă formată din cinci membri la Cluj (foto jos, alături de gazda Ramona Stănciulescu), condusă de Dana Birtaş (a doua de la stânga la dreapta). Compania urmărește cu mare atenție și în mod constant evoluția în materie de tehnologie și design în domeniul amenajărilor interioare, fiind prezentă an de an la cele mai importante târguri internaționale de profil. Aceasta reuşeşte astfel să aducă în showroomurile proprii inovații în materie de plăci ceramice, obiecte sanitare, robinetărie si multe altele. Image and video hosting by TinyPic

Misiunea pe care Piastrelle şi-a impus-o este de a deveni furnizor de lifestyle și design inovativ pentru case cu personalitate.

 

Comenteaza