Someş Dej după ce a intrat în faliment: „am pierdut o luptă, dar nu şi războiul!". Cum explică falimentul

Someş Dej după ce a intrat în faliment: „am pierdut o luptă, dar nu şi războiul!
După ce Tribunalul a respins în această săptămână planul de reorganizare al fabricii de hârtie Someş SA iar firma a intrat în faliment, grupul de firme care controlează fabrica, Serviciile Comerciale române, explică azi: „am pierdut o luptă, dar nu şi războiul!".

 

„În ultimii doi ani, Grupul SCR a depus toate eforturile pentru redresarea Someş SA, încercând prin resurse proprii, dar şi prin intermediul unor investitori puternici din China, să garanteze continuarea activităţii şi păstrarea locurilor de muncă ale salariatilor", arată compania. Aceasta precizează că în urmă cu un an, când datoriile Someş SA ajungeau la 21 miliaone de euro, grupul SCR a oferit principalului creditor - BCR - suma de 13 milioane de euro pentru evitarea intrării fabricii în insolvenţă. „BCR a refuzat această sumă", precizează compania, „iar în luna ianuarie a acestui an Someş SA a intrat in insolvenţă".
Grupul mai spune că, în ciuda faptului că fabrica a intrat în insolvenţă, „am fost un partener activ de dialog cu creditorii, venind cu propuneri constructive pentru reorganizarea societăţii".

„Astfel, în urmă cu o lună, Grupul SCR a convenit cu BCR un plan de reorganizare, oferind suma de 6 milioane de euro. Deşi iniţial reprezentanţii BCR au fost de acord cu acest plan de reorganizare, intr-un final aceştia s-au răzgândit, ajungându-se la situaţia din prezent", acuză SCR, adăugând că se va prezenta la licitaţia din cadrul procedurii de faliment pentru achiziţia tuturor activelor Someş SA.

Amintim, decizia intrării în faliment a fost luată marţi de Tribunalul Specializat Cluj, după ce planul de reorganizare propus nu a fost acceptat şi confirmat.

Cei mai importanţi acţionari ai Someş Dej sunt A1 Impex SRL Cluj-Npaoca, cu 62,6% dintre acţiuni, şi SIF Banat-Crişana, cu 13,1%. La sfârşitul anului trecut Someş SA avea datorii acumulate de peste 105 milioane de lei; doar anul trecut, firma a acumulat 12,9 milioane de lei datorii, la venituri totale de 10,7 milioane.

 

Etichete
Comenteaza