Start pentru noi titluri de stat Tezaur! Care sunt dobânzile

Start pentru noi titluri de stat Tezaur! Care sunt dobânzile
| Foto: Arhiva

Începând de marți, 17 octombrie 2023, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani.

Ministerul Finanțelor a anunțat că românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR începând de marţi, 17 octombrie 2023, cu maturităţi de 1 şi 3 ani.

”Dăm startul unei noi emisiuni, pentru toți cei cărora le place să economisească cu cap.

Vrei să participi la un curs, să îți cumperi un nou device sau să planifici următoarea vacanță? Economiile tale se pot ocupa de asta, în timp ce tu strângi altele .

Dacă îți sună bine, te așteptăm pe www.mfinante.gov.ro cu toate detaliile de care ai nevoie”, este anunțul făcut de  Ministerul Finanţelor pe Facebook.

”Începând de marţi, 17 octombrie 2023, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată”, precizează ministerul.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Potrivit sursei citate, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

„Fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gamă variată de opţiuni, adaptate nevoilor şi preferinţelor fiecăruia, incluzând scadenţe diferite şi modalităţi multiple de subscriere. Dincolo de faptul că nu impozităm veniturile, cred că acesta este un atu important, că se adresează tuturor categoriilor sociale şi poate fi accesat din orice colţ al ţării, atât online cât şi fizic. Orice român care vrea ca economiile lui să-i aducă venituri suplimentare fără să se expună riscurilor, poate să apeleze la Tezaur”, a transmis ministrul de Finanţe, Marcel Boloş.

loading...
Comenteaza