Start-Up Nation 2018. Propunerea pentru Ghidul solicitantului, publicată. Ce aduce nou

Start-Up Nation 2018. Propunerea pentru Ghidul solicitantului, publicată. Ce aduce nou

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a publicat proiectele pentru Ghidul solicitantului și Procedura de implementare a programului Start-Up Nation, ediția 2018. 

”Ediția din acest an a Start-Up Nation dă șanse egale proiectelor cu activitate de producție și servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile și pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.

Beneficiarii Programului Start-Up Nation pot primi, în acest an, un avans de până la 30% din valoarea proiectului,  iar planul de afaceri va fi simplificat prin eliminarea proiecţiilor financiare.

Bugetul estimativ al schemei de minimis pentru anii 2017, 2018, 2019 şi 2020 este de 2 miliarde de lei/anual. Prin Programul Start-up Nation - România se poate acorda ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari.

Documentele aflate în dezbatere publică pentru ediția Start-Up Nation 2018 pot fi găsite pe site-ul Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru IMM din cadrul MMACA. Propuneri și observații pot fi trimise la adresa directia.imm@imm.gov.ro. VEZI GHIDUL AICI! 

 

 

 

Comenteaza