Strategia din Planul Juncker, implementată prin Europe Direct Cluj

Strategia din Planul Juncker, implementată prin Europe Direct Cluj
Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest Cluj, prin Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, va implementa, în primul semestru al acestui an proiectul "InvestEU in Northern Transylvania".

Acesta va promova Planul de Investiţii pentru Europa (Planul Juncker), care vizează stimularea investiţiilor şi creşterea competitivităţii pe termen lung în Uniunea Europeană. 

Obiectivul general este creşterea gradului de conştientizare a publicului larg şi a reprezentanţilor mediului de afaceri din Transilvania de Nord privind Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), precum şi asupra acţiunilor finanţate de programele UE în favoarea ocupării forţei de muncă, creşterii economice şi investiţiilor.

Activităţile proiectului conţin crearea de instrumente online – infografic şi videografic, implementarea unei campanii online şi social media, precum şi organizarea conferinţei "InvestEU in Northern Transylvania".

Principalele rezultate aşteptate sunt reprezentate de dobândirea unei mai bune înţelegeri a Planului Juncker, precum şi a priorităţii privind locuri de muncă şi creştere economică, dar și conştientizarea reprezentanţilor mediului de afaceri şi a publicului larg cu privire la oportunităţile oferite prin FEIS.

Comenteaza