Târgul de joburi „Zilele carierei” își deschide porțile la Cluj

Târgul de joburi „Zilele carierei” își deschide porțile la Cluj
Tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt aşpteptaţi în 22 mai la Casa de Cultură a Studenţilor la târgul de joburi "Zilele carierei".

 

Parte a proiectului "Start în carieră - bune practici europene în consilierea profesională a studenților români", târgul este destinat studenților și masteranzilor şi își propune să le prezinte acestora oportunitățile existente pe piața muncii și să le faciliteze accesul în companii multinaționale și locale de top.

Lansat în iulie 2014 și derulat pe o perioadă de 20 de luni, proiectul are ca obiectiv general corelarea educației și învățării cu cerințele companiilor angajatoare. Un prim pas a fost reprezentat de demararea în luna februarie 2015 a sesiunilor gratuite de consiliere și orientare profesională, oferite unui număr de 5.000 de studenți la nivel național.

În cadrul celor 13 centre de consiliere înfiinţate în principalele universități din țară, studenții beneficiază de sprijin din partea consultanților în carieră și a experților în recrutare și selecție de personal în ceea ce privește descoperirea propriilor abilități și competențe, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional şi stabilirea unor obiective profesionale clare și relevante.

Proiectul, iniţiat de Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu și Uniunea Studenților din România, este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 „Investeşte în oameni!", Axa prioritară 2: "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", Domeniul Major de Intervenţie 2.1. "Tranziţia de la şcoală la viaţa activă".

 

Comenteaza