Tarom va renunța la zborurile Londra - București. Ce opțiuni sunt de la Cluj spre capitala Angliei

Tarom va renunța la zborurile Londra - București. Ce opțiuni sunt de la Cluj spre capitala Angliei

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române - TAROM nu va mai opera zboruri pe ruta București - Londra și retur.

Tarom va înceta să opereze zboruri către Londra începând din toamna acestui an. Compania aeriană naţională şi-a vândut sloturile orare de pe aeroportul Heathrow, unul dintre cele mai mari din lume, către Qatar Airways. Informaţia, publicată iniţial de Boarding Pass, a fost confirmată de Europa Liberă, potrivit Mediafax.

Ultima aeronavă a companiei naţionale de transport aerian va decola pe 26 octombrie 2024, la ora 14.50 de minute, pentru ultima oară, spre Bucureşti, de pe Aeroportul Heathrow. Ulterior, sloturile orare ale Tarom vor fi transferate către Qatar Airways, pentru curse Doha-Londra.

Tarom renuță la zborul spre Londra. Ce opțiuni sunt la Cluj pentru călătorii în capitala Angliei

Cei care doresc să zboare de la Cluj-Napoca spre Londra au actualmente două opțiuni. De la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” există doi operatori (ambii low-cost) care oferă curse spre această destinație.

Ryanair zboară dus-întors spre Aeroportul Internațional Londra Stansted (STN), iar Wizz Air spre Aeroportul Internațional Londra Luton (LTN).

Compania de stat Tarom, care se zbate de mai bine de un deceniu să iasă de pe pierderi şi să devină pro­fitabilă, a transportat în primul se­mestru din acest an doar 900.000 de pasageri şi anunţă un plan de redre­sare ce prevede optimizarea rutelor, adaptarea politicilor comerciale şi schimbarea flotei.

„Tarom a transportat în prima ju­mătate a anului circa 900.000 de pa­sageri, volum apropiat de cel înre­gis­trat în cursul anului trecut“, au trans­mis către ZF oficialii companiei Tarom.

Rezultatele legate de trafic arată că transportatorul de stat nu reuşeşte să intre pe trendul de creştere al pieţei, în timp ce companiile aeriene low-cost au continuat să adauge tot mai multe rute înspre şi dinspre România, să zboare cu avioanele pline şi să îşi crească cota de piaţă.

De altfel, traficul total de pasa­geri pe aeroporturile din ţară, un in­di­cator al pieţei aeriene, a crescut cu 5% în prima jumătate a acestui an şi a ajuns la 11,8 milioane de pasageri, după cum arată cele mai recente date de la Asociaţia Aeroporturilor din România. Cifrele arată că traficul aerian s-a dublat în ultimul deceniu.

Comenteaza