Teodorovici, despre căderea pieţelor bursiere: Nu ne afectează

Teodorovici, despre căderea pieţelor bursiere: Nu ne afectează
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, referitor la căderea pieţelor bursiere, că acest lucru nu afectează România, adăugând că investitorii sunt interesaţi de economia românească, având în vedere împrumutul de două miliarde de euro pe care l-a făcut ţara noastră.

„Teoretic, orice poate să afecteze, într-un fel sau altul. Partea bună este, şi preiau ca mesaj pozitiv ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Ministerul de Finanţe, am avut un împrumut de două miliarde de euro, ceea ce arată foarte clar interesul investitorilor faţă de piaţa din România, faţă de economia din România, mai ales pe termen lung, ăsta e un mesaj important. Al doilea, structura acelor investitori - sunt investitori din ţări precum Germania, Austria, UK, din America. La fel, costurile sunt unele foarte avantajoase. Sunt trei chestiuni care arată foarte clar încrederea investitorilor străini în economia României pe termen lung, ceea ce contează. Nu, nu ne afectează, ăsta e punctul meu de vedere", a răspuns Teodorovici, întrebat dacă România este afectată de căderea burselor.

Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere şedinţa de marţi, în ton cu restul burselor europene, antrenate de căderile de pe piaţa americană şi de pe bursele asiatice.

România a împrumutat, săptămâna trecută, 2 miliarde de euro de pe pieţele internaţionale de capital, prin intermediul a două emisiuni de obligaţiuni.

 

Comenteaza