Terapia Cluj va prelua marca Uractiv. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Terapia Cluj va prelua marca Uractiv. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Producătorul de medicamente din Cluj, Terapia, va cumpăra marca Uractiv împreună cu toate activele asociate, în urma avizului pozitiv dat de Consiliul Concurenței pentru această achiziție.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Terapia S.A. intenționează să preia marca Uractiv şi toate activele asociate acestei mărci, deținute de Fiterman Pharma S.R.L. și Look Ahead S.R.L., potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul autorității publice.

Activele achiziţionate de Terapia sunt asociate, în principal, produselor constând în suplimente alimentare utilizate pentru îngrijirea urologică şi menţinerea sănătăţii tractului urinar.

Terapia produce și comercializează medicamente generice, produse comercializate sub diverse mărci, eliberate pe bază de prescripție medicală, respectiv fără prescripție medicală, suplimente alimentare, dispozitive medicale, produse cosmetice și biocide. Principalele arii terapeutice acoperite sunt reprezentate de domeniile cardiovascular, respirator, analgezice, gastro-intestinal, sistemul nervos central și dermatologie. Terapia face parte din grupul Sun Pharma, fiind o filială a Sun Pharmaceutical Industries Limited, o companie de medicamente generice. 

Terapia S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 845.123.080 mil. lei în 2021 și un profit de 154.759.537 mil. lei, cu un număr mediu de 816 angajați, potrivit datelor de pe site-ul termene.ro.

Fiterman Pharma SRL produce preparate farmaceutice, iar Look Ahead SRL desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management.

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punctul de vedere al compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Comenteaza