Timp scurtat şi mai puţini bani pentru înfiinţarea unei firme

Timp scurtat şi mai puţini bani pentru înfiinţarea unei firme
Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, s-a întâlnit cu reprezentanții Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) pentru identificarea soluțiilor de simplificare a procedurilor necesare înființării unei firme.

“Dezvoltăm un model nou de abordare guvernamentală în relația cu mediul de afaceri, orientată spre un sprijin real și eficient pentru evoluția business-ului românesc. Avem o radiografiere clară a procedurilor existente în acest moment în legislație şi deja am identificat deja o serie de măsuri bune menite a reduce substanţial costurile și timpul necesar înființării unei firme.

Scopul nostru este de a sprijini antreprenorul din primul moment în care s-a decis să-și deschidă o afacere, prin limitarea la o zi a timpului necesar înființării unei firme și cu minime cheltuieli”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.
 
Următorul pas va fi înființarea, sub coordonarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a unui grup de lucru format din specialiști guvernamentali și reprezentanți ai mediului de afaceri pentru integrarea tuturor propunerilor destinate să genereze soluții pentru un cadru legislativ coerent și eficient dezvoltării spiritului antreprenorial.

Comenteaza