Topul Camerei de Comerţ. Loviţi de şocul Nokia

Topul Camerei de Comerţ. Loviţi de şocul Nokia
283 de societăţi clujene se află în Topul 2010 al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Cluj, a cărui gală a laureaţilor are loc în acest moment la Grand Hotel Italia.

Aceste firme au fost selectate dintre cele 42.000 active în judeţ. „Statul român ar trebui să intervină cu pachete de ajutor financiar, aşa cum au făcut mai multe ţări din Europa”, a subliniat, la deschiderea evenimentului, preşedintele CCI Cluj, Ştefan Dimitriu. Gala a început un discurs al actorului Dorel Vişan, urmat de prefectul Florin Stamatian „Trecem peste primar şi ajungem la viceprimar”, a remarcat actorul, invitându-l la cuvânt pe edilul Attila Laszlo.

„Deşi a venit târziu pentru a influenţa semnificativ rezultatele economice pe judeţ în acest an, decizia Nokia constitie un şoc pentru economia locală. Impactul deciziei multinaţionalei va fi extrem de vizibil în anul următor. În 2010 compania a realizat o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 30% din produsul intern brut al Clujului”, conform conducerii CCI.

Numai 6.573 de societăţi dintre cele active au întrunit criteriile de eligibilitate. Cele mai multe sunt întreprinderi mici şi mijlocii (107). Economia locală clujeană  a crescut anul trecut cu 2,2 miliarde de lei, la valoarea de 22,2 miliarde.

Comenteaza