Tot mai mulţi români vor să îşi cumpere o casă. TVA-ul pentru imobile a scăzut de la 19% la 5%

Tot mai mulţi români vor să îşi cumpere o casă. TVA-ul pentru imobile a scăzut de la 19% la 5%

Sunt la mai mare căutare imobilele noi şi se observă dorinţa românilor de a-şi achiziţiona o casă, sau locuinţe mai spaţioase. Statul le vine în ajutor prin scăderea TVA-ului de la 19% la 5% pentru imobile.

Din cauza pandemiei şi a necesităţii de a sta în casă, românii au început să îşi dorească din ce în ce mai mult un spaţiu în plus, aşadar în achiziţionarea de case de anul acesta se observă creşteri. Mai mult de atât, contextul actual este posibil să îi ajute pe cei interesaţi de a cumpăra o locuinţă, chiar dacă preţurile sunt într-o uşoară creştere.

Ce doresc românii care au pornit în căutarea unei noi locuinţe în plus faţă de vechiul cămin: tranziţia de la o locuinţă mai mică la o locuinţă mai mare, să aibă grădiniţa aproape.

„Oamenii au nevoie de spaţii mai mari în care să îşi petreacă timpul alături de familia lor. De la o locuinţă mică, apartament, simt oamenii nevoia să treacă la un apartament cu curte, la un duplex, la un triplex sau la o casă individuală, în funcţie de bugetul pe care îl are fiecare”, spune un agent imobiliar, conform Mediafax.

În Iaşi, anul acesta se găseşte un cumpărător pentru o locuinţă în medie în 45 de zile, faţă de 55, cum se estima anul trecut. În Bucureşti şi în Cluj-Napoca, perioada medie de vânzare a crescut. Bucureştiul a ajuns de la 74 de zile la 94, iar Clujul la 70 de la puţin peste 30 de zile.

 

Comenteaza