“Toți funcționarii publici să fie băgați în șomaj tehnic!”

“Toți funcționarii publici să fie băgați în șomaj tehnic!”

Ministrului muncii i s-a propus să trimită în șomaj tehnic toți funcționarii publici, angajații din companiile de stat și din celelalte autorități publice, din 10 până în 30 aprilie.

Parlamentarul Sorin Bota a explicat că a lansat aceste măsuri din cauza faptului că bugetul este în prezent extrem, iar propunerile ar trebui aplicate în contextul în care, în aprilie angajații beneficiază de patru zile libere de sărbătorile pascale.

“În acest fel se limitează circulația persoanelor la maxim și se face economie la bugetul de stat, bani ce pot fi folosiți la plata salariilor din lunile următoare. Odată cu această propunere se mai rezolvă o problemă, în acest fel nimeni nu mai iese pe stradă, nu se mai folosește transportul în comun, cu excepția sectoarelor aflate în prima linie de gestionare a crizei.

Degeaba ne facem reclamă cu sloganul ”Stai acasă!”, dacă în continuare sunt plimbați la muncă 1,5 milioane de angajați din aparatul administrativ. Chiar dacă măsurile acestea par extrem de restrictive, doar așa reușim să repornim economia în cel mai scurt timp cu efecte negative cât mai mici cu putință”, susține deputatul.

Comenteaza