Tranzacție în Ardeal. O fabrică din zonă cu afaceri de aproape 100 mil. euro a fost cumpărată de un grup chinezesc

Tranzacție în Ardeal. O fabrică din zonă cu afaceri de aproape 100 mil. euro a fost cumpărată de un grup chinezesc
| Foto: Facebook - Alu Menziken Romania

O fabrică dintr-o comună ardeleană, cu afaceri de peste 477 mil. lei (circa 95 mil. euro) a fost vândută unui grup chinezesc.

Alu Menziken, companie membră a grupului Montana, fondat de antreprenorul austriac Michael Tojner, a fost cumpărată de grupul chinezesc Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd, potrivit unui anunţ făcut de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a făcut parte din echi­pa inter­naţio­nală de avocaţi care a asistat grupul chinezesc Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd. în tranzacţie.

Alu Menziken este un producător consacrat de componente ușoare din aluminiu, inclusiv soluții pentru sisteme de baterii electronice, componente structurale și sisteme de management al accidentelor.

Compania este un partener de încredere pentru furnizorii cheie și OEM din sectoarele auto, feroviar, construcții, industrie și pneumatice. Grupul Alu Menziken este format din Alu Menziken Group AG, Reinach (Elveția), Alu Menziken Euromotive GmbH, Ranshofen (Austria), Alu Menziken SRL, Satu Mare (România) și Alu Menziken Germany GmbH, Dillingen (Germania).

Afaceri de aproape 100 mil. euro pentru fabrica din Ardeal

În România, Alu Menziken SRL își desfășoară activitatea în comuna Medieșu Aurit din județul Satu Mare.

În 2023, Alu Menziken SRL a raportat o cifră de afaceri de 477.610.425 milioane de lei (echivalentul a circa 95 mil. euro) și un profit net de 62.328.698 mil. lei, potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului Finanțelor. Totuși, cifra raportată este în scădere, comparativ cu 2022, an în care Alu Menziken a relizat o cifră de afaceri de 512.167.138 mil. lei. Anul trecut, compania avea un număr mediu de 283 de angajați.

Montana Aerospace AG și filialele sale operaționale sunt producători și furnizori de componente de sistem și ansambluri complexe pentru industria aerospațială, e-mobility și energie, cu operațiuni de inginerie și producție la nivel mondial, foarte integrat vertical.

Mengtai Group este un mare grup privat de companii chinezești, cu un accent principal pe generarea și distribuția de energie, agricultură și aluminiu. Alu Menziken Extrusion AG a fost achiziționată de Mengtai Germany GmbH, o subsidiară 100% a Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd.

Perfectarea tran­zacţiei face obiectul obţinerii aprobărilor standard din partea auto­rităţilor de re­gle­mentare, preţul de achiziţie nu a fost di­vulgat de către părţi.

Proiectul a fost coordonat de firma de avocatură HEUKING din Germania, care a acţionat ca lead counsel în cadrul tranzacţiei, îndrumând activitatea consultanţilor juridici locali din Elveţia, Austria şi România.

Comenteaza