Trotinete electrice în Cluj-Napoca, închiriate pe mobil, printr-un serviciu de ride-sharing

Trotinete electrice în Cluj-Napoca, închiriate pe mobil, printr-un serviciu de ride-sharing

În România, trotinetele electrice se pot deplasa pe piste special amenajate, iar acolo unde acestea nu există pe carosabil, unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. 

După ce în aprilie compania estoniană Bolt a lansat în România Bolt Business Delivery, serviciul de curierat pentru afaceri, iar în mai Bolt Food, serviciul de livrare mâncare la domiciliu, în curând, Bolt a lansat, la final de iulie, serviciul de închiriere trotinete electrice în Cluj-Napoca. Deblocarea costă 2 lei, iar călătoria este 0,6 lei/min. 

"Deschide aplicația Bolt și selectează modul trotinetă din colțul din dreapta sus. Găsește cea mai apropiată trotinetă pe hartă. Scanează codul QR și începe cursa. NB! Recomandarea este ca tu să ai la tine un dezinfectant pe care să-l folosești înainte și după fiecare cursă. Dacă este posibil, te rugăm să porți mănuși în timpul cursei", transmit reprezentanţii companiei. 

În septembrie 2019, şi Flow a intrat pe piața clujeană. Utilizatorii trebuie să își instaleze aplicația disponibilă pe IoS și pe Android. Tariful este 2 lei pentru pornire și de 0,5 lei/minut. Vehiculul poate fi lăsat ulterior, după folosire, în una din stațiile de încărcare indicate pe hartă. Locațiile primelor trei stații din Cluj-Napoca sunt Bd. 21 Decembrie (The Office), str. G. Barițiu 1 (Banca Transilvania), Parcul Rozelor, (Winners).

Primăria se mișcă mai încet decât privații

Și municipalitatea clujeană are în plan implementarea un sistem de închiriat trotinete electrice, proiect câştigător în cadrul programului de bugetare participativă.

 

Comenteaza