Turdean, Farmec Cluj: Este nevoie de investiții românești și banduri proprii pentru o economie mai bună

Turdean, Farmec Cluj: Este nevoie de investiții românești și banduri proprii pentru o economie mai bună
| Foto: digi24.ro

Mircea Turdean, directorulul producătorului clujean de cosmetice, afirmă că sistemul lohn și asamblarea nu reprezintă un avantaj pe termen lung pentru economia românească, ci mai degrabă investițiile companiilor locale.

Farmec Cluj este cel mai mare producător local de cosmetice şi produse de îngrijire a locuinţei, cu o cifră de afaceri de aproximativ 280 mil. lei în 2021.

Mircea Turdean, directorul general Farmec Cluj, spune că lohn-ul şi asamblarea nu creează un avantaj durabil, de aceea e nevoie de investi­ţii româneşti şi de branduri proprii autoh­tone pentru ca economia să crească pe termen lung.

„Dacă România pariază pe lohn şi asamblare, această abordare nu creează un avantaj durabil economiei locale, deoarece nu este însoţită de un transfer tehnologic sau de putere de decizie“, a declarat Mircea Turdean, citat de ZF.

Locurile de muncă create prin afaceri în regim de lohn sunt de­o­sebit de precare deoarece pot fi transfe­rate oricând, rapid şi simplu, în altă ţară şi astfel nu asigură sustena­bilitate şi stabilitate pe ter­men lung. Veniturile generate de acest tip de abordare sunt mai mici în comparaţie cu veniturile generate de firmele de producţie şi de distribuţie ce au în spate investiţii româneşti, spune Turdean.

„O dezvoltare durabilă şi eficientă a economiei locale pe termen lung presupune în mod clar susţinerea investiţiilor şi investitorilor români. Astfel, profiturile realizate de firmele româneşti, ar rămâne în ţară, ar fi tot aici reinvestite şi ar genera creşteri atât în economia locală, cât şi în cea a ţării“, a mai adăugat directorul Farmec Cluj.

 

Comenteaza