Un constructor de la Autostrada Transilvania îşi face bloc în centrul Clujului

Un constructor de la Autostrada Transilvania îşi face bloc în centrul Clujului
O firmă care a construit hotelul de patru stele din Baciu, dar care a lucrat şi la autostradă, are acum un proiect imobiliar într-o zonă privilegiată.

Străzile Ploieşti şi Constanţa, din Cluj, sunt privilegiate. Acolo au apărut, în ultimii ani, mai multe clădiri înalte, care aparţin unor persoane „cu nume". Bancherul Iosif Pop, preşedintele Consiliului Civic Local, a ridicat împreună cu partenerii săi de afaceri blocul cu 12 etaje în care funcţionează NTT Data, iar alături familia Tişe se pregăteşte să finalizeze tot un imobil de 12 etaje. Peste drum, Vasile Puşcaş, ginerele fostului ministru Ioan Rus, are o altă clădire de birouri, de şapte etaje. Chiar lângă Puşcaş se munceşte intens de câteva săptămâni la un alt bloc de şapte etaje care aparţine unuia dintre constructorii de la Autostrada Transilvania.

Zona din spatele halei agroalimentare s-a dorit a fi un centru financiar-bancar, de care specialiştii spun că era nevoie la Cluj. Până la urmă, s-au ridicat doar aceste blocuri. În PUG-ul intrat în vigoare cu drepturi depline din iunie 2016 s-a renunţat la centrul financiar-bancar, iar pe străzile Constanţa şi Ploieşti nu se mai pot construi clădiri de opt sau mai multe etaje. (Iar asta este o veste bună, pentru că traficul rutier deja a devenit insuportabil. Miercuri dimineaţă, în micuţa intersecţie dintre străzile Bălcescu şi Constanţa a fost nevoie să dirijeze circulaţia un agent de poliţie.)

Image and video hosting by TinyPic

Blocul care se află în proces de edificare pe strada Constanţa numărul 10 va avea subsol, parter, mezanin, cinci etaje şi unul retras. În total, şapte niveluri deasupra parterului, în ton cu cerinţele din PUG. Este vorba despre un imobil cu funcţiuni mixte, locuire şi servicii, al cărui dezvoltator este Doralex Com SRL. Firma aparţine unei familii clujene, asociaţi fiind Ion Timari şi Beniamin-Ioan „Beni" Timari.

Imobilul a fost autorizat în 23 mai 2016 şi are perioada estimată de execuţie de 36 de luni. Costurile sunt de aproape 3,5 milioane de lei: 3,27 de milioane costă construirea locuinţelor, 65 de mii spaţiile comerciale, 7,4 mii împrejmuirea şi 117 mii de lei organizarea de şantier.

Doralex Com SRL este o societate înfiinţată în 1997 care se mândreşte că a ridicat hotelul de patru stele Sunny Hill, din Baciu, respectiv că a executat lucrări de terasamente, lucrări hidrotehnice şi drumuri adiacente la Autostrada Transilvania, în 2009, în colaborare cu Bechtel. Firma clujeană are proiecte imobiliare realizate în Floreşti, dar şi în Mănăştur Sud şi zona Colina. De asemenea, a implementat sistemul de iluminare cu sistem LED de la Mociu şi a avut contracte cu mai multe primării din Transilvania.

Luna trecută, Beni Timari a primit „Crucea transilvană", din partea ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, pentru contribuţia sa financiară la ridicarea bisericii mănăstirii „Schimbarea la faţă" Cheile Turzii.

 

Comenteaza