Un tânăr clujean produce bere artizanală într-un garaj

Un tânăr clujean produce bere artizanală într-un garaj
Antreprenorul din Câmpia Turzii a câștigat o competiție a micilor producători de mere
Un tânăr clujean produce bere artizanală într-un garaj
Un tânăr clujean produce bere artizanală într-un garaj

Adrian Oros, un tânăr de perspectivă din Câmpia Turzii, realizează bere artizanală, de vreo doi ani încoace. Cu o tehnică bine pusă la punct și ingrediente de calitate calitative, el vrea să rupă piața prin această creație.

Acesta a numit-o Blackout, după albumul scos de Scorpions, formația sa favorită, și o comercializează acum în restaurantul local La Strada, conform Ziarul 21.

“Am început să fac bere într-un garaj. Ce ieșea împărțeam cu prietenii, iar după mai multe șarje am fost printre câștigătorii unui concurs organizat de o fabrică din Timișoara. Acolo am făcut prima bere care a ieșit în publicul larg, iar răspunsul lumii m-a încurajat să încep să dezvolt brandul.

Vreau să prezint lumii alternativa la berea produsă în masă, folosind ingrediente de cea mai bună calitate. Berea e făcută în loturi mici, ca să fie mereu proaspătă”, spune întreprinzătorul clujean.

“Se folosesc ingredientele cele mai proaspete, berea nu se filtrează și nici nu se pasteurizează. Are termen de valabilitate între 4 și 24 de luni, depinzând de stil.

Se face în șarje mai mici, de câteva sute de litri, are un gust mult mai bun, mai fructat sau floral, este mult mai hrănitoare și nutritivă. Rețetele au fost testate acasă, la șarjă mică, pentru că se pune accent pe detaliu pentru a ieși un produs premium”.

Berarul face parte din Asociația Vrăjitorii din Orz, care propune educarea publicului cu privire la berea artizanală.

VEZI Cum berea de Cluj renaște în Baciu

Comenteaza