Unde pleacă românii în vacanța de Paște. Biletele s-au dat cu mult timp înainte

Unde pleacă românii în vacanța de Paște. Biletele s-au dat cu mult timp înainte
| Foto: val.shevchenko - Depositphotos.com

Românii au mai multă libertate de mișcare în minivacanța de Paște de anul acesta, deoarece, majoritate țărilor nu mai solicită certificate de vaccinare.

Românii petrec sărbătorile pascale în străinătate, încurajați de o ofertă de vacanță variată și cu 25% mai mare ca volum față de 2022, când călătoriile erau condiționate de vaccinare sau testare. În 2023 călătoresc liber peste tot în Europa, dar și pe alte continente, și de Paște ajung în Iran, Liban, Maroc, Israel, Iordania, Malaezia prin programele de tip circuit, dar și în Mauritius pentru un Paște la soare.

Pe zboruri charter, cele mai căutate zone de vacanță sunt Hurghada, Sharm el Sheikh, Antalya, Malta, Dubai, Tenerife, Creta și Rodos.

Cât dau românii pe vacanța de Paște în străinătate

Pachetul mediu pentru o vacanță în străinătate este de 800 de euro/persoană în cazul circuitelor și de 650 de euro/persoană în cazul sejururilor, anunță turoperatorul Paralela45.

Primele cumpărate au fost circuitele în Iran (șapte nopți, 1.790 de euro/persoană), Liban (șapte nopți, 1.180 de euro/persoană), Maroc (zece nopți, 1.195 de euro/persoană) din oferta Paralela 45, datorită experiențelor unice de călătorie oferite prin programele lor turiștilor:

În Iran au ocazia să viziteze zona dedicată Iranului antic și pe cea dedicată perioadei islamice, casele traditionale Tabatabaei, orașul Isfahan – considerat perla Orientului și inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, Shiraz ul – orașul grădinilor.

Libanul le oferă ocazia să vadă Beirutul cu ale sale clădiri restaurate și renovate în forma inițială, Valea Bekaa – un caleidoscop compus din sate, ferme de legume, crame vinicole și ruine antice, Valea Qadisha – una dintre primele așezări creștine din lume.

În Maroc fac turul orașelor imperiale cu palate și grădini impresionante și admiră apusul de soare printre dunele din desert.

Egiptul și Europa, preferatele românilor de Paște

Cele mai căutate vacanțe cu durată mică și buget redus sunt în Europa, la Paris (cinci nopți, 650 de euro/persoană), Londra (cinci nopti, 740 de euro/persoană), Atena (patru nopți, 510 euro/persoană), Praga (cinci nopti, 550 de euro/persoană), Roma (cinci nopti, 685 de euro/persoană), Sicilia (cinci nopți, 690 de euro/persoană).

Cei mai mulți români merg în Egipt de Paște, în programe de tip circuit ori sejururi. Au ales din mai multe variante de circuit disponibile cu această ocazie, fiecare de 10 nopți și prețuri de la 1.500 de euro/persoană, și dintre sejururile la hoteluri de cinci stele cu all inclusive în Hurghada și Sharm el Sheikh, pentru care au plătit de la 561 de euro/persoană, respectiv 613 euro/persoană.

Destinația exotică preferată de Paște este Mauritius. Turiștii de Mauritius, cupluri ori grupuri de prieteni, au plătit de la 1.500 la 4.500 de euro/persoană pentru un pachet de șapte nopți, la un hotel de cinci stele în mijlocul paradisului exotic.

„Vacanțele de Paște s-au vândut cu mult timp în urmă și acum, cu o săptămână înainte de sărbătoare, nu mai este nimic disponibil. Dorința oamenilor de a călători cu orice ocazie, oferta cu mult mai bogată față de anul trecut, noile modalități de prelucrare mai rapidă a cererilor lor introduse în acest an, dar și deschiderea unor sedii noi ne-au dus la acest rezultat”, au mai transmis reprezentanții agenției de turism.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza