Foto UTCN organizează Conferința Internațională RAAD 2024

UTCN organizează Conferința Internațională RAAD 2024

RAAD 2024 - The 33rd International Conference on Robotics in Alpe-Adria-Danube Region.

În perioada 5-7 iunie 2024, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul de Cercetare pentru Simulare și Testare a Roboților Industriali (CESTER) organizează un eveniment de mare anvergură, Conferința Internațională RAAD 2024, care reunește peste 110 specialiști și cercetători din marile universități și centrele de cercetare din 17 țări alături de companii partenere.

Organizarea și desfășurarea la standarde internaționale a conferinței RAAD 2024 a fost posibilă cu sprijinul conducerii Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a Federației Internaționale pentru Promovarea Științei Mecanismelor și a Mașinilor (IFToMM), a Academiei de Științe Tehnice din România și a Ministerului Educației din România.

UTCN organizează Conferința Internațională RAAD 2024

Ceremonia de deschidere a Conferinței RAAD 2024 a avut loc în data de 5 iunie, în prezența a peste 130 de reprezentanți ai mediului academic național și internațional. Conferința a fost prezidată de președintele RAAD 2024, doamna Prof. dr. ing. Doina Pîslă, alături de doamna prorector Prof.dr.ing. Daniela Popescu, domnul Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Academician Prof. dr. ing. Daniel Condurache, copreședinte RAAD 2024, domnul Prof. Andreas Mueller, Președintele Comitetului Științific Internațional și domnul Prof. Giuseppe Carbone, co-preşedinte RAAD 2024. 

UTCN organizează Conferința Internațională RAAD 2024

La 33 de ani de la înființare, conferința RAAD, este pentru prima dată organizată în Cluj-Napoca: https://raad.utcluj.ro. Această cifră are o semnificație deosebită pentru universitatea noastră, în acest an împlinindu-se 33 ani de la înființarea Specializării de Robotică.

UTCN organizează Conferința Internațională RAAD 2024

Locația specială cu spații și standuri expoziționale creează universităților și firmelor posibilitatea de a prezenta portofoliul de activități și servicii, de a iniția noi contracte, dar și contactul cu ultimele realizări în domeniul roboticii.

Oportunități, tendințe și noi provocări se vor întâlni cu soluțiile de actualitate și ale viitorului, pentru dezvoltări cu totul noi și de succes. Roboții industriali, roboții colaborativi, bioroboţii, sistemele de simulare, tehnologiile de fabricație aditivă, aplicațiile cloud, realitatea virtuală și cea augmentată, roboții paraleli și cei pentru aplicații medicale, își vor demonstra utilitatea.

UTCN organizează Conferința Internațională RAAD 2024

Conferința reprezintă o platformă internațională de cooperare care permite participanților discuții privind cele mai noi rezultate ale cercetării și tendințele viitoare în domeniul roboticii și aplicațiilor sale.

Comenteaza