Foto Vă pregătiți să plecați în vacanță? Atenție ce și unde mâncați! Peste ce au dat inspectorii ANPC doar în ultimele zile

Vă pregătiți să plecați în vacanță? Atenție ce și unde mâncați! Peste ce au dat inspectorii ANPC doar în ultimele zile
Vă pregătiți să plecați în vacanță? Atenție ce și unde mâncați! Peste ce au dat inspectorii ANPC doar în ultimele zile
Vă pregătiți să plecați în vacanță? Atenție ce și unde mâncați! Peste ce au dat inspectorii ANPC doar în ultimele zile
Vă pregătiți să plecați în vacanță? Atenție ce și unde mâncați! Peste ce au dat inspectorii ANPC doar în ultimele zile
Vă pregătiți să plecați în vacanță? Atenție ce și unde mâncați! Peste ce au dat inspectorii ANPC doar în ultimele zile
Vă pregătiți să plecați în vacanță? Atenție ce și unde mâncați! Peste ce au dat inspectorii ANPC doar în ultimele zile
Vă pregătiți să plecați în vacanță? Atenție ce și unde mâncați! Peste ce au dat inspectorii ANPC doar în ultimele zile

ANPC a înființat, în premieră, pe lângă tradiționalele Comandamente de vacanță dedicate litoralului și Deltei Dunarii, încă 4 astfel de structuri: Munte, Moldova-Bucovina, Maramureș și Mehedinți.

ANPC transmite că a înființat, în premieră, pe lângă tradiționalele Comandamente de vacanță dedicate litoralului și Deltei Dunarii, încă 4 astfel de structuri: Munte, Moldova-Bucovina, Maramureș și Mehedinți.

Astfel, în ultimele zile, Comandamentele de vacanță ale ANPC au fost "în acțiune", în zona montană din centrul țării. Primele rezultate ale acestei perioade aparțin, așadar, Comandamentului Munte 2022, în urma acțiunilor desfășurate în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22 operatori economici, din județele Prahova și Brașov.

"Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, respectiv 6 amenzi, în valoare totală de 95.000 lei și 9 avertismente.

Măsurile complementare dispuse s-au referit la oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg de produse alimentare, în valoare de peste 5.000 lei și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 3 unități", transmit reprezentanții ANPC.

Dintre abaterile constatate, cele mai importante sunt:

  • Comercializarea unor produse alimentare expirate
  • Modificarea stării termice a produselor alimentare
  • Utilizarea unor condiții de depozitare neconforme
  • Lipsa informării cu privire la alergeni și ingrediente care pot cauza alergii sau intoleranțe, în lista meniu
  • Comercializarea unor produse alimentare cu caracteristici organoleptice modificate
  • Folosirea unor agregate și spații frigorifice neigienizate, cu depuneri de grăsimi
  • Utilizarea unor cântare fără a avea buletine de verficare metrologică
  • Folosirea unor materii prime fără elemente de identificare și a unor legume-fructe, fără a fi indicată țara de origine și calitatea acestora
  • Utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale
  • Nerespectarea vecinătății produselor alimentare în spațiile frigorifice
  • Depozitarea unor produse alimentare sau băuturi direct pe paviment
  • Reutilizarea ambalajelor de plastic ale produselor alimentare
  • Comercializarea unor jucării notificate în sistemul RAPEX ca fiind periculoase
  • Comercializarea unor produse textile fără etichete traduse în limba română, fără a fi menționată pe etichetă compoziția fibroasă sau a produselor de încălțăminte fără pictograme
  • Deficiențe de curățenie în camerele destinate cazării și pe căile de acces către acestea
  • Existența în camerele destinate cazării a unor plăci de faianță sparte, cu infiltrații în tavan sau prize desprinse
  • Utilizarea unor lenjerii de pat neigienizate, în spațiile de cazare, având prezente fire de păr.
Comenteaza