Vămile despre activitatea Nokia în Jucu: muncitorii doar ambalau piesele

Vămile despre activitatea Nokia în Jucu: muncitorii doar ambalau piesele
Autoritatea Naţională a Vămilor spune că producătorul de telefoane mobile Nokia a încălcat legislaţia prin faptul că a cerut scutirea de la plata taxelor vamale pentru importul de componente, dar aducea produse deja ansamblate din ţări din afara UE.

Vicepreşedintele ANAF, Viorel Comăniţă, cel care conduce Autoritatea Naţională a Vămilor, spune că Nokia a încălcat legislaţia. "Ei au beneficiat de un regim de transformare sub control vamal al unor produse. Produsele trebuia să vină sub formă de piese, iar cablul, transformatorul şi celelalte componente să se asambleze la fabrica din România pentru a putea beneficia de scutire vamală. Modalitatea prin care Nokia făcea acest lucru era că produsele veneau deja asamblate, iar angajaţii doar le mutau în alte cutii, fără a exista un proces efectiv de prelucrare", a spus Comăniţă, citat de Mediafax.

Amintim, ANAF a pus sechestr asigurator pe halele Nokia din comuna clujeană Jucu pentru o presupusă datorie de zece milioane de dolari a companiei către bugetul de stat. ANAF acuză că Nokia ar fi eludat plata taxelor prin faptul că nu ar fi prelucrat echipamentele importate şi că singurul procedeu operat la fabrica din Jucu era ansamblarea acestora.

 

Etichete
Comenteaza