Vara scumpește cartierele Clujului și ieftinește Baciul și Floreștiul

Vara scumpește cartierele Clujului și ieftinește Baciul și Floreștiul

Piața imobiliară clujeană s-a scumpit la început de vară, însă au pierdut teren localitățile învecinate. 

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a ajuns, în mai 2019, la 1.510 euro/mp, o ușoară creștere comparativ cu aprilie, când media a fost de 1.473 euro/mp, arată o analiză a agenției BlitzImobiliare.ro

Creșteri spectaculoase de preț în cartierele Andrei Mureșanu, Gruia, Plopilor și Europa

Cartierul Andrei Mureșanu a înregistrat cea mai mare creștere de preț, 172 euro/mp, de la 1.865 de euro/mp în aprilie, la 2.037 euro/mp în mai. Urmează în topul scumpirilor cartierul Gruia, cu 175 de euro, de la 1.386 în aprilie la 1.561 în mai.

O creștere importantă a fost înregistrată în cartierul Plopilor: 156 de euro, de la 1.543 în aprilie la 1.699 în mai. Ultimul loc în topul scumpirilor este ocupat de cartierul Europa. Aici s-a înregistrat în mai un preț mediu de 1.500 de euro/mp, mai mare cu 119 euro decât în aprilie, când media a fost 1.381 euro/mp.

”Luna mai a fost o luna activă în care mulți din cei care au căutat apartamente au și achiziționat, astfel că prețurile de tranzacționare tind să crească datorită presiunii pe ofertă din piața clujeană”, a declarat Răzvan Indolean, Senior Broker II.

Patru cartiere au depășit media de 1.500 de euro/mp

Este doar pentru a doua lună în acest an când prețul mediu al apartamentelor a trecut de 1.500 euro/mp. Acest lucru se datorează faptului că în luna mai nu mai puțin de patru cartiere au trecut de acest prag:

  • Cartierul Central, creștere de 37 de euro, de la 1.473 euro/mp în aprilie, la 1510 euro/mp în mai
  • Cartierul Europa care a ajuns la 1.500 euro/mp
  • Cartierul Gruia care a ajuns în mai la 1.561 euro/mp
  • Cartierul Mărăști a înregistrat, în mai. un preț mediu de 1.523 de euro/mp în creștere comparativ cu aprilie, când a fost 1.498 euro/mp

În același timp, cartierul Andrei Mureșanu a trecut de 2.000 euro/mp, ajungând în luna mai la 2.037 euro/mp. Cartierele Gheorgheni, Între Lacuri, Plopilor și Zorilor au înregistrat în mai prețuri care depășesc 1.600 euro/mp.

”Clienții cu interes de achiziție au devenit activi; mulți dintre ei au stat în așteptare pentru că se gândeau la o criză și urmăreau o scădere mare a preturilor. Deoarece nu s-a observat o scădere accentuată, au decis să revină în piață cu interes mai mare în a vizita locuințe și a face achiziția necesară” a declarat Călin Bosca, broker I.

Cartiere în care prețul apartamentelor a scăzut

Sunt și cartiere unde prețurile apartamentelor au scăzut. Cea mai mare scădere de prețuri a fost înregistrată în cartierul Grigorescu, 86 de euro de la 1.463 de euro/mp în aprilie la 1.377 în mai. În cartierul Borhanci, în mai, prețul mediu a fost de 1.323, în scădere cu 73 de euro față de aprilie. În Dâmbul Rotund s-a înregistrat în luna mai o scădere a prețurilor de 42 de euro, de la 1.383 la 1.341 euro/mp.

În ceea ce privește zonele de la periferie, Baciu și Florești, prețurile apartamentelor au înregistrat o ușoară scădere. În Baciu în luna mai prețul mediu a scăzut cu 19 euro, ajungând la 1.028 euro/mp, iar în Florești a scăzut cu 42 de euro, ajungând la 817 euro/mp.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza