Venituri de peste 7 milioane de lei și un profit istoric, de 2,3 milioane de lei, pentru BTarena, în 2023

Sala Polivalentă S.A., compania care administrează BTarena din Cluj-Napoca, cea mai mare sală multifuncțională din România, a raportat un profit brut de 2,3 milioane de lei pentru anul 2023, în creștere cu peste 35 la sută față de 2022.

Veniturile totale ale instituției au depășit 7 milioane de lei, o creștere de peste 27 de procente față de anul precedent.

Cifrele vin în contextul în care, anul trecut, în BTarena s-au investit peste 3 milioane de lei în transformarea sistemului de iluminat într-unul modern, comparabil cu cele existente la arenele din Munchen sau Barcelona, dar și în suplimentarea stațiilor de încărcare electrică din parcarea subterană și în dotarea acesteia cu un sistem inteligent de citire a plăcuțelor de înmatriculare.

Sala Polivalentă S.A., societatea care gestionează activitatea BTarena, își continuă traseul ascendent pe piața de profil din România și își consolidează poziția lider în rândul sălilor multifuncționale. Conform raportului financiar pe anul 2023, profitul obținut a fost de peste 2,3 milioane de lei, o sumă care o transformă în cea mai rentabilă instituție de profil din România. Cifrele se datorează unor venituri record, de peste 7 milioane de lei, și aici fiind înregistrată o creștere pe 27% față de anul 2022.

„2023 este încă un an în care Sala Polivalentă S.A. este pe profit, iar cifrele ne plasează pe primul loc ca profitabilitate între sălile multifuncționale din România. Această creștere a veniturilor și profitului se datorează, în mare parte, celor peste 100 de evenimente organizate în BTarena anul trecut și numărului de spectatori care ne-au trecut pragul, gradul de ocupare la multe evenimente depășind pragul de 90%”, a spus Ionuț Rusu, directorul BTarena.

În 2023, BTarena a găzduit mai bine de 100 de evenimente de toate tipurile, printre care meciurile „U”-BT în grupele BKT EuroCup, cu o medie de aproape 7.000 de spectatori/partidă, cinci concerte sold-out ale celebrului violonist Andrei Rieu care au adus peste 40.000 de oameni, în total, dar și o ediție a Campionatului Mondial de Gimnastică Ritmică rezervat junioarelor. Pe lângă acestea, publicul a avut ocazia să o vadă pe Gabriela Ruse jucând finala Transylvania Open 2023, desemnat cel mai bun turneu WTA250 din lume, dar și să participe la concertele de la scena Galaxy, din cadrul UNTOLD Festival. Peste un milion de spectatori au călcat pragul BTarena în anul 2023 conform estimărilor instituției.

În 2024, anul în care BTarena împlinește 10 ani de la inaugurare, conducerea se așteaptă ca numărul de evenimente să crească mai ales ca amploare, nu doar ca număr.

„Dacă ne uităm acum pe agendă, vedem că majoritatea week-end-urilor sunt ori rezervate, ori există o cerere de rezervare deja înregistrată în sistem. Avem deja confirmări pentru concerte ale unor artiști importanți din străinătate, dar și pentru competiții sportive la nivel de Cupă Mondială, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Ne dorim ca, începând cu 2024, BTarena să-și mențină statutul de jucător important pentru piața din regiune și să devină un concurent real pentru sălile similare din Budapesta, Zagreb sau Viena”, a mai spus Ionuț Rusu.

BTarena este cea mai mare sală multifuncțională din România, cu o capacitate de 10.000 de locuri pe scaune și care poate organiza competiții de baschet, handbal, volei, tenis, box, gimnastică, arte marțiale sau alte sporturi de contact. Clădirea dispune de o parcare subterană de 443 de locuri, dotată cu un sistem inteligent de acces și cu mai multe poziții pentru încărcarea mașinilor electrice. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca poartă, din 2017, numele BTarena, în urma contractului de asociere cu Banca Transilvania, banca numărul 1 din România, primul de acest gen din țară. Contractul a fost prelungit, la finalul lui 2023, pentru încă cinci ani.

Comenteaza